Bizarre reportage: Stacey Dooley gaat op bezoek bij Preppers

Bizarre reportage: Stacey Dooley gaat op bezoek bij Preppers
Voorbereiden op het einde der tijden

Kijktip :

Het einde der tijden, ook wel het Armageddon genoemd, is een dankbaar onderwerp voor filmmakers. Beroemd voorbeeld is natuurlijk de gelijknamige film met Bruce Willis en Ben Affleck. Er zijn ook in het echt mensen die zich voorbereiden op deze dag. Stacey Dooley gaat op onderzoek uit.

Preppers
In de Verenigde Staten bestaat een grote Prepper-gemeenschap, die zo'n vijf procent van de bevolking omvat. Zoals de naam al zegt ('preparation') bereiden ze zich voor op het einde der tijden. De Preppers zijn er van overtuigd dat er in de nabije toekomst iets groots te gebeuren staat, zoals een aanval van Noord-Korea of een milieuramp. Daarom nemen ze het heft in eigen handen.

Training
Stacey bezoekt Preppers uit heel Amerika en uit alle bevolkingslagen: van hoogopgeleide techneuten uit Silicon Valley tot fabrieksarbeiders die zich afzetten van de overheid. Veel van hen hebben een eigen bunker gebouwd waar ze in kunnen schuilen en zijn in training om, als het eenmaal zo ver is, te kunnen overleven in de wildernis. Alles staat in het teken van de voorbereiding op het Armageddon.

De reportage Stacey Dooley onderzoekt het aftellen naar het Armageddon is op vrijdag 2 augustus om 20.20 uur te zien op Canvas.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Bizarre reportage: Stacey Dooley gaat op bezoek bij Preppers of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen