Boudewijn de Groot geeft uniek kijkje in zijn leven in documentaire Kom nader

Boudewijn de Groot geeft uniek kijkje in zijn leven in documentaire Kom nader
Portret van legendarische protestzanger

Kijktip :

Boudewijn de Groot is wellicht de grootste protestzanger die ons land heeft gekend. Hij was altijd zeer gesloten over zijn privéleven, maar in de documentaire Kom nader uit 2015 veranderde dat. De Groot geeft een exclusief kijkje in zijn leven.

Persoonlijke nummers
Kom nader is een muzikale roadtrip door het leven van Boudewijn de Groot. Hij neemt op het podium afscheid van zijn hits en komt op de proppen met nieuw materiaal. De vaak zeer persoonlijke nummers bevatten zijn diepste geheimen; zo zingt De Groot onder meer over zijn afstandelijke vader. Ondertussen vertellen vrienden en familie over de carrière van de zanger, hoewel Boudewijn ook voor hen nog altijd een raadsel is.

Groots oeuvre
In het canon van de Nederlandse popmuziek hoort Boudewijn de Groot sinds de jaren zestig bij de allergrootsten. Sinds zijn doorbraak met 'Een meisje van 16' (1965) schreef De Groot een reeks inmiddels legendarische nummers, zoals 'Welterusten, mijnheer de president', 'Het land van Maas en Waal', 'Testament', 'Verdronken vlinder' en 'Jimmy'. Later was hij verantwoordelijk voor enkele Top 2000-klassiekers als 'Avond' en 'De vondeling van Ameland'.

De documentaire Boudewijn de Groot: Kom nader is op vrijdag 2 augustus om 22.45 uur te zien op NPO 2. Je kunt daarna Boudewijn de Groot: Kom nader terugkijken bij Gids.tv.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Boudewijn de Groot geeft uniek kijkje in zijn leven in documentaire Kom nader of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV