Legendarische films The Hateful Eight en Apocalypse Now vanavond op tv

Legendarische films The Hateful Eight en Apocalypse Now vanavond op tv
Tarantino en Ford Coppola op één avond

Kijktip :

Op vrijdag 9 augustus staan filmliefhebbers voor een flinke keuze. Opnieuw zijn er twee geweldige klassiekers op tv te bewonderen: op Veronica kun je genieten van Tarantino's The Hateful Eight, terwijl op Canvas Apocalypse Now te zien is.

The Hateful Eight van Quentin Tarantino

The Hateful Eight (2015)

Een paar jaar na de Amerikaanse Burgeroorlog reizen de twee premiejagers John Ruth (Kurt Russel) en Marquis Warren (Samuel L. Jackson) met een postkoets door Wyoming. Ze kloppen ergens aan om te mogen schuilen tegen een sneeuwstorm. Eenmaal binnen ziten er acht personen in het huis, die allemaal wel iets te verbergen hebben...

Tarantino = hot
Met de komst van de negende Quentin Tarantino-film Once Upon a Time in Hollywood is de regisseur nu weer even helemaal hot. De vorige acht films zijn allemaal al eens op televisie geweest in de laatste weken. The Hateful Eight is de laatste film uit het rijtje Tarantino-films.

De film The Hateful Eight wordt beoordeeld met een 7.8 op IMDb en is op vrijdag 9 augustus om 20.30 uur te zien op Veronica.


Francis Ford Coppola's 'Apocalypse Now'

Apocalypse Now (1979)

Captain Benjamin L. Willard (Martin Sheen) wordt tijdens de Vietnamoorlog aangesteld om de verloren geraakte Kolonel Kurtz (Marlon Brando) op te sporen. Kurtz houdt zich ergens in de bossen van Cambodja op, waar hij een eigen kolonie heeft gesticht.

Meesterwerk
De film kent vele indrukwekkende scènes gesteund door memorabel acteerwerk van Martin Sheen, Robert Duvall, een piepjonge Laurence Fishburne en natuurlijk Marlon Brando. De film wordt door veel mensen gezien als een meesterwerk. De laatste weken kwam de film in het nieuws doordat regisseur Francis Ford Coppela een nieuwe versie uit gaat brengen.

De film Apocalypse Now wordt beoordeeld met een 8,5 op IMDb en is op vrijdag 9 augustus om 21.10 uur te zien op Canvas.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Legendarische films The Hateful Eight en Apocalypse Now vanavond op tv of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV