Vanavond op tv: start nieuwe seizoen Vera & Muziekfeest op het Plein

Vanavond op tv: start nieuwe seizoen Vera & Muziekfeest op het Plein
De tv-tips van Gids.tv voor vrijdag 9 augustus

Kijktip :

Jan Smit presenteert vanavond weer een nieuwe aflevering van het Sterren Muziekfeest op het Plein, ditmaal vanuit Waalwijk. Op het Vlaamse Eén gaat het nieuwe seizoen van de misdaadserie Vera van start en in Meer dan Goud neemt Erben Wennemars bijzondere verhalen uit zijn leven door. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor vrijdag 9 augustus.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Terug: Sterren Muziekfeest op het Plein

NPO 1
NPO 1
20:35 uur

Het podium van het Sterren Muziekfeest op het Plein staat in deze eerste van vier afleveringen in Waalwijk.

Artiesten
Zon of geen zon, tijdens de Sterren Muziekfeesten stijgt de gemiddelde temperatuur flink. Jan Smit en verschillende Nederlandse artiesten, onder wie René Schuurmans, Jannes, Django Wagner, Frans Bauer, Belle Perez, René Froger & Samantha Steenwijk, OG3NE, André Hazes en vele anderen trakteren het publiek en de kijker op een zwoele, muzikale zomeravond.


Vera: start seizoen 7

Eén
Eén
20:45 uur

Vanaf vanavond wordt seizoen 7 van de Britse misdaadserie Vera elke vrijdag rond 20:45 uur uitgezonden op de Vlaamse zender Eén.

Moord
Inspecteur Vera Stanhope moet in de eerste aflevering van het nieuwe seizoen de moord op de jonge boswachter Gemma Wyatt onderzoeken. Haar levenloze lichaam werd aangetroffen op de kust van een verlaten eiland.

Gewurgd
Eerst wordt aan een ongeluk gedacht, maar uit de autopsie blijkt dat Gemma werd gewurgd nadat ze een nacht op haar eentje op het eiland had doorgebracht.

Geheimen
Samen met inspecteurs Healy, Cherradi, Lochkart en patholoog Carmichael probeert Vera een web van geheimen, rivaliteit en wrok te ontrafelen en de moordenaar van de populaire natuuropzichter te vinden.


Meer dan goud: Erben Wennemars

NPO 1
NPO 1
21:35 uur

In deze aflevering van Meer dan goud neemt oud-schaatser Erben Wennemars iedereen mee in zijn leven en vertelt hoe hij met zijn enorme bewijsdrang uiteindelijk de balans in zijn leven heeft gevonden.

Balans
In Meer dan goud leven zes oud-topsporters een week lang onder één dak leven en samen de balans opmaken van hun carrière. Vanavond is de derde van zes afleveringen.

Deelnemers
De overige deelnemers zijn Hans van Breukelen, Leontien van Moorsel, Kim Lammers, Elis Ligtlee en Bas van de Goor. Ze hebben jarenlang alles op het spel gezet om de beste te worden én te blijven.


Nieuw: The Family Chantel

TLC
TLC
22:20 uur

Een van de meest spraakmakende koppels uit 90 Days Fiancé is Chantel en Pedro. Goed nieuws voor hun fans, want ze krijgen vanaf vanavond een eigen show: The Family Chantel.

Vonken
De twee staan niet bekend om hun saaie en ingedutte relatie. Integendeel. Al sinds Chantel haar grote liefde uit de Dominicaanse Republiek voorstelde aan haar familie in Georgia (waarbij ze loog dat hij op een studentenvisum kwam) vliegen de vonken ervan af. Zowel de romantische als de minder romantische na weer een verhitte discussie.

Twijfels
Woordenwisselingen zijn er onderling en met elkaars familieleden, want daartussen botert het niet helemaal lekker. Zo hebben de ouders van Chantel hun twijfels over Pedro en raakte hij al eens slaags met Chantels broer River.

Verwensingen
Chantel heeft op haar beurt weer mot met Pedro's zusje waarbij ook de nodige verwensingen over en weer vliegen. In hoeverre dit allemaal effect heeft op hun relatie kunnen we nu dus op de voet volgen. In acht afleveringen komen we nog meer van ze te weten dan we tot nu toe wisten.


Docu: Jacques Brel - Gek van het leven

NPO 2
NPO 2
22:45 uur

Documentaire over de Belgische zanger en componist Jacques Brel.

Chansonnier
Jacques Brel werd geboren als een gewone Brusselaar, maar veroverde al snel de harten van het publiek als geboren chansonnier en entertainer. Toen er longkanker bij hem werd vastgesteld, bracht hij zijn laatste levensjaren door op het Frans-Polynesische eiland Hiva Oa.

Portret
Bijna veertig jaar na zijn dood leeft zijn muziek nog steeds voort. Philippe Kohly schetst een uitgebreid portret van Brel, zonder getuigenissen, waarin hij alleen de zanger zelf aan het woord laat. Het is het portret van een genie op de planken, mysterieus en welbespraakt.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: start nieuwe seizoen Vera & Muziekfeest op het Plein of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV