Vanavond op tv: Ik Vertrek vanuit Spanje en docu Big Cats

Vanavond op tv: Ik Vertrek vanuit Spanje en docu Big Cats
De tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 10 augustus

Kijktip :

In Ik Vertrek zie je een followup van Sylvia en Nico, die een beachbar in Spanje startten. De driedelige documentaire over katachtigen, Big Cats, begint op NPO1 en op NPO3 is een tribute voor Elvis Presley te zien. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 10 augustus.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Nieuw: Big Cats

NPO 1
19:05 uur

In de driedelige documentaire Big Cats, deze en de komende zaterdagen om 19:05 uur op NPO 1, worden katachtigen volop in de schijnwerpers gezet.

Ware aard
Beelden van hun gedrag worden gecombineerd met verhalen om de ware aard van deze dieren te laten zien. De special, het derde deel van de serie, gaat over wetenschappers die nieuwe theorieën over katachtigen testen en aannames op de proef stellen, zoals het idee dat het belangrijkste wapen van een jachtluipaard zijn snelheid is.

Meesterlijk roofdier
Geen enkel ander dier spreekt meer tot onze verbeelding dan de kat. Het is een meesterlijk roofdier en tegelijkertijd de lieveling van de mens. In deze documentaire volgen we enkele bijzondere exemplaren.

Groepsgedrag
In Tanzania bestuderen we het groepsgedrag van de leeuw, in Sri Lanka gaan we op zoek naar de kleinste kat ter wereld en in Canada zitten we de mysterieuze lynx op de hielen. We kijken ook hoe het gaat met de wereldberoemde cheeta Honey en in de Himalaya proberen we een sneeuwluipaard te spotten.


Terug: Speed Is The New Black

Discovery Channel
20:00 uur

Noah Alexander van Classic Car Studios houdt van oude auto's én van snelheid. Een vaak lastige combinatie, maar niet als hij er eenmaal aan gesleuteld heeft. Dan veranderen zelfs de sloomste oldtimers in moderne racemonsters.

Familieauto
Zo transformeert hij in het nieuwe seizoen van Speed is the New Black een 57 Nomad in een krachtige familieauto en geeft hij een Ford Model A net even wat extra power. Hij begint het seizoen met de bouw van een 1953 Chevy truck.

Route 66
Een wat ouder stel vraagt Noah of hij de klassieke auto wat hedendaagse snelheid kan geven, zodat ze er mee op roadtrip kunnen over de legendarische Route 66 (heen en terug!). Het is een klus waar Noah erg veel zin in heeft en meteen mee aan de slag gaat.

Bel Air
Ondertussen krijgt hij bezoek van een oude klant voor wie hij onlangs een 62 Bel Air heeft opgeknapt. De klant was erg tevreden, maar miste de stuurbekrachtiging en airconditioning. Zonder de oude uitstraling geweld aan te doen, voorziet Noah de Bel Air van de modernste gemakken. Zodat de klassieke auto ook weer een tikkeltje sneller kan.


Ik vertrek: follow-up beachbar Spanje

NPO 1
20:30 uur

In deze aflevering van Ik Vertrek is een terugblik en een follow-up van het verhaal van Sylvia en Nico en hun beachbar in Spanje te zien.

Costa
In 2014 verkocht Nico zijn glazenwassersbedrijf en Sylvia stopte met haar werk als sportinstructrice om nog geen maand later, samen met hun vijf katten en chihuahua, richting de Costa te vertrekken.

Moeite
Ze moeten de huidige huurster geld aan goodwill betalen, maar dit betekent helaas nog niet dat de bar zonder slag of stoot van hun is. De huiseigenaar weigert te tekenen... Ook blijkt de bar een slechte naam te hebben en het kost ze veel moeite om het imago weer op te poetsen.

IJdele hoop
Al hun hoop is gevestigd op het hoogseizoen. Dan moet het geld worden verdiend om de winter door te komen. Maar dat blijkt ijdele hoop, want hoewel Los Alcazares volstroomt met toeristen en vakantie vierende Spanjaarden, het terras blijft leeg...

Follow-up
Drie jaar na hun vertrek worden Sylvia en Nico opnieuw bezocht. Kunnen ze inmiddels goed leven van de bar of hebben ze het harde werken opgegeven?


Docu: Bultruggen - een detectiveverhaal

NPO 2
21:00 uur

Documentaire over de bijna fatale ervaring die documentairemaker Tom Mustill had door een aanvaring met een bultrug in 2015.

Kajak brak doormidden
In de week van 12 september 2015 was het overal ter wereld voorpaginanieuws: een springende bultrug was op een kajak terecht gekomen. De kajak brak doormidden en twee toeristen werden de diepte ingetrokken. Voor de kust van Californië werden ze gered.

Onderzoek
Maar was dit een ongeluk? Of had de bultrug opzettelijk de kajak aangevallen? In de natuurfilm 'Bultruggen: een detectiveverhaal' gaat natuurfilmmaker Tom Mustill, die in de kajak zat, op onderzoek uit.


Docu: The Elvis All-Star Tribute Special

NPO 3
22:10 uur

Documentaire over de iconische televisiegebeurtenis in 1968 waarmee de legendarische Elvis Presley zijn comeback maakte en weer tot de top van de hitlijsten doordrong.

Zeldzame beelden
Ed Sheeran, Jennifer Lopez, Keith Urban, Shawn Mendes, Blake Shelton, Josh Groban, Carrie Underwood en vele anderen brengen tal van Elvis-hits. Behalve optredens zijn er zeldzame beelden van Elvis te zien, en ook fragmenten van de originele special en interviews met mensen die bij de legendarische avond betrokken waren.

Heerschappij
Iedereen kent Elvis als de 'King of Rock 'n' Roll', maar het was zijn comeback-special in 1968 waarmee hij zijn heerschappij pas werkelijk vestigde. Nu, vijftig jaar later, is de Elvis All-Star Tribute een passend eerbetoon aan de man, zijn muziek en de avond waarop hij zijn kroon terugeiste.
Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV