Krijg Nou Tieten - documentaire over leven met borstkanker

Krijg Nou Tieten - documentaire over leven met borstkanker
Krijg Nou Tieten heet deze docu toepasselijk

Op 9 oktober zendt NPO 2 de documentaire Krijg Nou Tieten uit, waarin vrouwen met een erfelijk borstkankergen worden gevolgd. De twee documentairemakers Annemiek Brumsteede en Deborah van der Starre werden binnen korte tijd na elkaar geconfronteerd met borstkanker. Een van de twee bleek het erfelijke borstkankergen BRCA te hebben. Na het herstel van de ziekte besloten de twee vriendinnen een film te maken om het erfelijke gen meer bekendheid te geven.

In de documentaire Krijg Nou Tieten worden vijf vrouwen gevolgd die het BRCA-gen dragen. De ongeneselijk zieke Mylene wacht met spanning de uitslag af van de erfelijkheidstest van haar kinderen, Tiffany heeft al heftige keuzes moeten maken op 25-jarige leeftijd en Mariëlle kiest voor een nieuwe techniek, waarbij ze met gebruik van eigen weefsel weer gevoel terugkrijgt in haar nieuwe borsten. Ook worden zusjes Marianne en Jannicke gevolgd. Eén van hen werd ziek en toen bleek dat beiden het borstkankergen hebben besloot de ander haar borsten preventief te laten verwijderen.

De documentaire Krijg Nou Tieten, over leven met borstkanker en de bijbehorende angsten en heftige dilemma's, is op maandag 9 oktober om 20:55 uur bij AVROTROS op NPO 2 te zien.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Krijg Nou Tieten - documentaire over leven met borstkanker of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV