Tarantino-klassieker Reservoir Dogs vanavond op NPO 3

Tarantino-klassieker Reservoir Dogs vanavond op NPO 3
Is Tarantino's eerste Tarantino's beste?

Kijktip :

Vanavond is de eerste speelfilm van Quentin Tarantino, Reservoir Dogs, uitgezonden op NPO 3. De eerste film is volgens veel kenners ook nog steeds Tarantino's beste.

Het verhaal
Beroepscrimineel Joe Cabot (Lawrence Tierney) en zijn zoon 'Nice Guy' Eddie (Chris Penn) staan al jarenlang aan de top als organisator van overvallen op juweliers. Voor een superoverval op een grote diamantair verenigt hij zes specialisten. Zij kennen elkaar slechts onder hun codenamen: Mr. White (Harvey Keitel), Mr. Blue (Edward Bunker), Mr. Pink (Steve Buscemi), Mr. Orange (Tim Roth), Mr. Brown (Quentin Tarantino) en Mr. Blonde (Michael Madsen).

Tarantino's eerste
Reservoir Dogs is een baanbrekende film waarin we de stijl van Tarantino leren kennen: lange en wijde dialogen, die het handelsmerk van Tarantino bleken te zijn. De scène van het oor dat afgesneden wordt is nog steeds één van de meest iconische scènes uit een Tarantino. Misschien gezamelijk met de appartement scène uit Pulp Fiction.

De cultklassieker Reservoir Dogs (1992) krijgt een 8,3 op IMDB. De film is vrijdag 16 augustus om 20.25 uur te zien op NPO 3.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Tarantino-klassieker Reservoir Dogs vanavond op NPO 3 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV