Vanavond op tv: EK Hockey, Prinsengrachtconcert en meer

Vanavond op tv: EK Hockey, Prinsengrachtconcert en meer
De tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 17 augustus

Kijktip :

Vanavond is de EK hockeywedstrijd Nederland - België live te zien op NPO3. Daarnaast is ook het Prinsengrachtconcert live te volgen via NPO2. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 17 augustus.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Live EK hockey: Nederland - België (vrouwen)

NPO 3
NPO 3
20:25 uur

Vanavond speelt Nederland tegen Belgie tijdens het EK hockey (vrouwen) in Antwerpen. De wedstrijd zal live worden uitgezonden via NPO3.


Live: Prinsengrachtconcert 2019

LINK: /tv-gids/uitzending/prinsengrachtconcert-2019/1516978

NPO 2
NPO 2
21:20 uur

Vanavond staat de Prinsengracht in Amsterdam volledig in het teken van klassieke muziek. NPO2 doet live verslag van het Prinsengrachtconcert 2019.

Hoofdgast
Pekka Kuusisto is de hoofdgast bij het concert. De Finse violist wordt begeleid door zijn vrienden van Camerata RCO, een ensemble met leden van het Concertgebouworkest. Kuusisto geeft een eigentijdse invulling aan de avond door zijn verfrissende uitvoeringen van klassieke composities.

Pontons
Het Prinsengrachtconcert vindt traditiegetrouw plaats op de pontons voor het Pulitzer Amsterdam op de Prinsengracht in Amsterdam. De presentatie is in handen van Hans van den Boom.


Verslag: Lowlands 2019

LINK: /tv-gids/uitzending/lowlands-2019/1517802

NPO 3
NPO 3
22:35 uur

Eva Koreman, Sagid Carter en Tim den Besten doen verslag van de muzikale hoogtepunten op Lowalands 2019.

Festival
Elk jaar nodigt Lowlands grotere artiesten uit om te komen optreden op het prestigieuze festival. Op het drie dagen durend festival vind je muziek, theater, film, comedy, literatuur, straattheater, wetenschap en beeldende kunst.

Deel 2
Het tweede deel van de hoogtepunten van Lowlands 2019 zijn volgende week zaterdag om 22:30 uur te zien.

Festival
Elk jaar strijken in Biddinghuizen duizenden Lowlanders neer voor A Campingflight to Lowlands Paradise, een drie dagen durend festival vol muziek, theater, film, comedy, literatuur, straattheater, wetenschap en beeldende kunst.


Ik Vertrek: boerderij in Australië

NPO 1
NPO 1
20:30 uur

In deze aflevering van Ik Vertrek is een terugblik en een follow-up van het verhaal van de familie Reesink en hun boerderij in Australië.

Regeltjes
Han Reesink, melkveehouder, is helemaal klaar met Nederland en al haar regeltjes. In Australië kun je nog gewoon boeren zonder al te veel opgelegde beperkingen. Daarom besluit Han om naar de andere kant van de wereld te vertrekken.

Oversteek
Anneke, de vrouw van Han, is niet heel moeilijk. ,,Je kunt ook onder een auto komen. Dan is emigreren naar Australië nog niet zo erg", zegt ze. Zoon Erwin ziet de oversteek ook zitten. De kleintjes Hanna en Johan hebben niets te willen en worden meegenomen naar Australië.

Gezinsuitbreiding
Vijf jaar later bezoeken we familie Reesink opnieuw en niet alleen in de stallen is er gezinsuitbreiding geweest.


Theater: Harrie Jekkers & Klein Orkest

NPO 1
NPO 1
21:30 uur

Na een lange tijd afwezig te zijn, zijn Harrie Jekkers en Klein Orkest terug in het theater. Vanavond is het eerste deel van de voorstelling Later is allang begonnen en vroeger komt nog 1 keer terug te zien op NPO2. Deel twee zal op 7 september uitgezonden worden

Evergreens
Harrie Jekkers scoorde als zanger van de popgroep Klein Orkest twee Evergreens. Dat was voor O, O, Den Haag en Over de Muur. De liedjes staan na 35 jaar nog hoog in de top 2000 en worden overal uit volle borst meegezongen.

Kinderliedjes
De band kreeg een Edison uitgereikt voor de lp Roltrap naar de Maan. De lp telt dertien prachtige kinderliedjes, waarmee zo'n beetje half Nederland zijn kinderen heeft opgevoed. Jekkers wil in de vorm van een muziektheaterprogramma over en door Klein Orkest deze muzikale geschiedenis nog een keer laten terugkomen.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: EK Hockey, Prinsengrachtconcert en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV