Vanavond op tv: Zomergasten met Maxim Februari, EK Hockey, docu Woodstock en meer

Vanavond op tv: Zomergasten met Maxim Februari, EK Hockey, docu Woodstock en meer
De tv-tips van Gids.tv voor zondag 18 augustus

Kijktip :

Vanavond is het weer tijd voor Zomergasten, deze keer zit Maxim Februari aan tafel bij Janine Abbring. De sportliefhebber kan zijn hart ophalen als de hockeyheren in actie komen tegen Duitsland. Daarnaast gaat de reisserie Treasures of the Indus van start en is een documentaire over Woodstock te zien. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zondag 18 augustus.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Zomergasten: Maxim Februari

NPO 2
NPO 2
20:15 uur

Vanavond wordt de vierde aflevering van Zomergasten uitgezonden, deze keer zit Maxim Februari aan tafel. Deze schrijver, columnist, jurist en filosoof is bekend als columnist van NRC Handelsblad. Daarnaast geeft hij bijvoorbeeld advies over ethiek en veiligheid. In 2012 maakte Februari bekend in transitie te zijn en voortaan als man door het leven te gaan, over transseksualiteit schreef hij het boek De Maakbare Man.


Live EK hockey: Duitsland - Nederland (mannen)

NPO 3
NPO 3
20:25 uur

Vandaag komen de Nederlandse hockeyheren in actie op het EK 2019 in Antwerpen, België. De mannen doen weer een gooi naar de titel, twee jaar geleden wonnen zij het toernooi. Vandaag spelen zij tegen Duitsland.


Nieuw: Treasures of the Indus

Canvas
Canvas
21:05 uur

De cultuurhistorische reisserie Treasures of the Indus gaat vanavond van start. Hierin vertelt de Britse kunsthistoricus Sona Datta over de geschiedenis van het Indische subcontinent. Zo laat hij bijvoorbeeld zien dat Pakistan meer te bieden heeft dan een land dat wordt afgeschilderd als moslimstaat met ‘bommen, baarden en boerka’s’. Zo laat Datta bijvoorbeeld prachtige kunstwerken van het land zien.


Docu: Woodstock

Canvas
Canvas
22:05 uur

Het legendarische festival Woodstock dat plaatsvond in augustus 1969, is nog steeds een begrip. In deze documentaire staat Woodstock centraal, een evenement waar destijds onverwacht bijna een half miljoen mensen op afkwamen. Het werd meer dan een festival dat stond voor liefde en vrede, een historisch moment dat een belangrijke rol zou spelen bij het einde van een turbulent decennium.


Start: Trippers

NPO 3
NPO 3
22:35 uur

De serie Trippers laat reportages zien over wat jongeren in het buitenland bezighoudt. Presentatrice Geraldine Kemper gaat in deze aflevering naar Rio de Janeiro om meer te leren over de danscultuur die te vinden is in Braziliaanse sloppenwijken. Het gaat hier om ‘favela funk’, zoals deze hitsige dansjes met blote lichamen wordt beschreven.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: Zomergasten met Maxim Februari, EK Hockey, docu Woodstock en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV