Recensie: HBO-serie Euphoria is zeer controversiële hit uit Amerika

Recensie: HBO-serie Euphoria is zeer controversiële hit uit Amerika
Intriges, seks en drugs met de fantastische actrice Zendaya

Kijktip :

Sinds enige tijd is de nieuwe serie Euphoria te zien bij HBO. Amerika stond op zijn kop na het zeer heftige eerste seizoen, waarin de verslaafde tiener Rue Bennett (Zendaya) een afkickkliniek verlaat. Een serie voor 16 jaar en ouder, maar misschien is 18 jaar wel een betere leeftijdsgrens. Lees hier de HBO-serierecensie van Euphoria.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze filmrecensies.

Drugs, depressie, verslaving en make-up
Het centrale personage is de tiener Rue, die al in de proloog van de eerste aflevering in een rehab zit om af te kicken van allerlei soorten verslavingen. Niet dat dit lukt, maar ze weet haar moeder handig om de tuin te leiden terwijl ze zich met de al even getroebleerde Jules (transgender Hunter Schafer) in nieuwe, benevelende avonturen stort.

Jacob Elordi en Alexa Demie in de HBO-serie Euphoria

Beoordeling van Gids.tv
De serie wordt omschreven als een kermisattractie waar je niet meer uit kunt stappen en de meest verontrustende tienerserie ooit. Het tienerbestaan in het preutse Amerika van 2019 lijkt volledig losgeslagen. We hoeven er geen doekjes om te winden: dit is de meest expliciete serie ooit gemaakt. De kwaliteit is echter zeker aanwezig, niet in de laatste plaats op de lekkere soundtrack. Er is een ijzersterke cast, waarvan met name Zendaya (The Greatest Showman) en Jacob Elordi (uit het romantische The Kissing Booth) de sterren van de hemel spelen. Kijken? Zeker, maar hou je tienerdochter en -zoon goed in de gaten!

Cast
Naast Zendaya (Spider-Man: Far from Home) en Hunter Schafer (Late Night with Seth Meyers) zijn ook Eric Dane (Burlesque) en Jacob Elordi (Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge) te zien in deze serie.

Euphoria is vanaf 17 juni 2019 te zien bij HBO. Deze serie heeft 8 afleveringen van ongeveer 55 minuten.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Recensie: HBO-serie Euphoria is zeer controversiële hit uit Amerika of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV