Heerlijke film Midnight in Paris van Woody Allen op tv

Heerlijke film Midnight in Paris van Woody Allen op tv
Tijdreizen naar de jaren twintig

Kijktip :

Op donderdagavond 22 augustus kun je op Canvas genieten van de heerlijke, vrolijke Woody Allen-film Midnight in Paris. De film schetst een prachtig en nostalgisch beeld van het Parijs van de jaren twintig van de vorige eeuw en zit vol drama én humor.

Het verhaal
Centraal in het verhaal staat Gil (gespeeld door Owen Wilson), die met zijn verloofde Inez (Rachel McAdams) en zijn schoonouders naar Parijs reist. Al snel is Gil tot over zijn oren verliefd - op de stad van de liefde. Hij wil er samen met Inez gaan wonen, maar Inez ziet dat niet zitten. 's Nachts besluit Gil door de stad te wandelen, waarna hij op onverklaarbare wijze in de jaren twintig belandt en een aantal van zijn idolen ontmoet, zoals Ernest Hemingway, Josephine Baker en Salvador Dalí.

Schitterende beelden
Dat Woody Allen weet hoe hij een mooi verhaal moet vertellen, laten de zestien Oscarnominaties voor Beste Scenario wel zien. Allen won er drie, waaronder een voor Midnight in Paris. Het is dan ook een prachtige ode aan de stad Parijs en een aantal kunstenaars uit de jaren twintig van de vorige eeuw. De vormgeving zorgt voor schitterende beelden en het heerlijke acteerwerk (ook al hou je niet van Owen Wilson) en het spitsvondige script doen de rest.

De film Midnight in Paris (2011) wordt beoordeeld met een 7,7 op IMDb en is op donderdag 22 augustus om 22.10 uur te zien op Canvas.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Heerlijke film Midnight in Paris van Woody Allen op tv of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen