Nieuw programma Eerste Hulp Bij Festivals kijkt achter de schermen bij hulpverlening

Nieuw programma Eerste Hulp Bij Festivals kijkt achter de schermen bij hulpverlening
Medische professionals op evenementen

Nieuws :

Vanaf donderdag 5 september is het nieuwe programma Eerste Hulp Bij Festivals te zien op RTL 5. Hierin gunnen medische professionals de camera's een blik achter de schermen bij de hulpverlening op grote evenementen.

Helden
De mensen die op festivals en andere evenementen de hulpverlening verzorgen mogen we gerust helden noemen, want ze krijgen (door de alcoholconsumptie) vaak te maken met ofwel volledig uitgeschakelde bezoekers of agressieve dronkelappen. Tussen al deze heisa moet de Event Medical Service (EMS) de gezondheid van de bezoeker waarborgen. EMS is een organisatie van meer dan 1000 professionals.

Hartkloppingen
Naast de alcohol-gerelateerde patiënten moet de EMS ook allerlei andere problemen het hoofd bieden: van kleine schaafwonden tot hartkloppingen. In de eerste aflevering van Eerste Hulp Bij Festivals kan de kijker meekijken de hulpverlening op het muziekfestival Harmony of Hardcore en de Nijmeegse Vierdaagse. De kijker krijgt telkens een duidelijke uitleg over het letsel dat in beeld wordt gebracht.

Het programma Eerste Hulp Bij Festivals is vanaf donderdag 5 september wekelijks om 21.30 uur te zien op RTL 5. Je kunt vanaf dan elke aflevering van Eerste Hulp Bij Festivals terugkijken bij Gids.tv.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Nieuw programma Eerste Hulp Bij Festivals kijkt achter de schermen bij hulpverlening of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV