Tarantino-topper Kill Bill: Vol. 1 maandag 28 september te zien op NPO 3

Tarantino-topper Kill Bill: Vol. 1 maandag 28 september te zien op NPO 3
Ook te streamen via Videoland

Kijktip :

Na zijn misdaadepos Jackie Brown (1997) nam regisseur Quentin Tarantino even pauze om rustig aan zijn volgende project te werken. Dat behelsde niet één, maar twee films. De eerste Kill Bill-film is maandag te zien op NPO 3; het tweede deel volgt een week later. Je kunt Kill Bill Vol. 1 streamen via onder meer Videoland.

Het verhaal
Hoofdpersonage The Bride (gespeeld door Uma Thurman) heeft een appeltje te schillen met een aantal van haar voormalige collega's. The Bride was onderdeel van een groep huurmoordenaars, maar die besloten haar - terwijl ze hoogzwanger was - te vermoorden op haar bruiloft. Dat is ze niet gelukt, en The Bride zet alles op alles om het gespuis en hun opdrachtgever Bill (David Carradine) één voor één af te maken. Daarvoor gaat ze eerst in training bij een Japanse vechtmeester.

Geweld in het kwadraat
Dat regisseur Tarantino doorgaans niet kijkt op een dode meer of minder, was al bekend. In Kill Bill: Vol. 1 gaat hij echter volledig over de top (op een positieve manier), met name in de inmiddels beruchte scène met de Crazy 88. Thurmans The Bride heeft zich genesteld in de annalen van de filmgeschiedenis als één van de meest iconische personages van de laatste vijfentwintig jaar. Kill Bill vormt, mede door de prachtig gechoreografeerde vechtscènes, een prachtig eerbetoon aan de Aziatische cinema.

Kill Bill Vol. 1 (2003) wordt beoordeeld met een 8,1 op IMDb en is op maandag 28 september om 20.25 uur te zien op NPO 3.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV