Tarantino-topper Kill Bill: Vol. 1 uitgezonden op NPO 3

Tarantino-topper Kill Bill: Vol. 1 uitgezonden op NPO 3
Begin het weekend met heerlijke knokfilm

Kijktip :

Het is Quentin Tarantino-maand op NPO 3, en dat betekent dat we morgenavond (vrijdag 23 augustus) kunnen genieten van de inmiddels klassieke knokfilm Kill Bill: Vol. 1. Volgende week (30 augustus) is het tweede deel, Kill Bill: Vol. 2, te zien.

Het verhaal
Hoofdpersonage The Bride (gespeeld door Uma Thurman) heeft een appeltje te schillen met een aantal van haar voormalige collega's. The Bride was onderdeel van een groep huurmoordenaars, maar die besloten haar - terwijl ze hoogzwanger was - te vermoorden op haar bruiloft. Dat is ze niet gelukt, en The Bride zet alles op alles om het gespuis en hun opdrachtgever Bill (David Carradine) één voor één af te maken. Daarvoor gaat ze eerst in training bij een Japanse vechtmeester.

Geweld in het kwadraat
Dat regisseur Tarantino doorgaans niet kijkt op een dode meer of minder, was al bekend. In Kill Bill: Vol. 1 gaat hij echter volledig over de top (op een positieve manier), met name in de inmiddels beruchte scène met de Crazy 88. Thurmans The Bride heeft zich genesteld in de annalen van de filmgeschiedenis als één van de meest iconische personages van de laatste vijfentwintig jaar. Kill Bill vormt, mede door de prachtig gechoreografeerde vechtscènes, een prachtig eerbetoon aan de Aziatische cinema.

De film Kill Bill: Vol. 1 (2003) wordt beoordeeld met een 8,1 op IMDb en is op vrijdag 23 augustus om 20.25 uur te zien op NPO 3.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Tarantino-topper Kill Bill: Vol. 1 uitgezonden op NPO 3 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV