Canvas zendt ijzingwekkende thriller Marathon Man uit

Canvas zendt ijzingwekkende thriller Marathon Man uit
Laurence Olivier in zijn angstaanjagendste rol

Kijktip :

Vanavond (vrijdag 23 augustus) is de ijzingwekkende, klassieke jaren zeventig-thriller Marathon Man te zien op Canvas. Twee acteergiganten kruisen de degens, met Laurence Olivier in zijn angstaanjagendste rol.

Het verhaal
Centraal staat Thomas "Babe" Levy (gespeeld door Dustin Hoffman), een student en fanatiek hardloper. Hij ziet hoe zijn broer Henry, bijgenaamd "Doc", in de straten van New York vermoord wordt. Doc was werkzaam voor de Amerikaanse geheime dienst en was de voormalige nazidokter Christian Szell (Laurence Olivier) op het spoor, die diamanten uit Auschwitz in de VS wilde verkopen. Kort na Docs dood wordt Babe ontvoerd door handlangers van Szell.

Beklemmend
Marathon Man doet waar veel films uit de jaren zeventig zo goed in waren: een uiterst beklemmende, grimmige sfeer oproepen, die alleen maar wordt versterkt door het intense acteerwerk van twee van de beste acteurs aller tijden: Olivier en Hoffman. In bijrollen schitteren overigens ook Roy Scheider (als Doc) en Marthe Keller. De film is geregisseerd door John Schlesinger, die ook klassiekers als Midnight Cowboy (1969) en Sunday Bloody Sunday (1971) maakte.

De film Marathon Man (1976) wordt beoordeeld met een 7,5 op IMDb en is op vrijdag 23 augustus om 21.15 uur te zien op Canvas.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Canvas zendt ijzingwekkende thriller Marathon Man uit of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV