NPO 2 zendt concert The Kik op de Uitmarkt uit

NPO 2 zendt concert The Kik op de Uitmarkt uit
Rotterdamse band brengt ode aan Boudewijn de Groot

Kijktip :

De Rotterdamse band The Kik en hun charismatische frontman Dave von Raven zijn uitgegroeid tot een bekende naam in de Nederlandse muziekwereld. Op de Uitmarkt spelen ze de hoogtepunten van hun ode aan Boudewijn de Groot, NPO 2 doet verslag.

Twee albums
De 'bietband' uit Rotterdam heeft toestemming van De Groot gekregen om twee van zijn belangrijkste albums, Voor de overlevenden (1966) en Picknick (1967), integraal te vertolken tijdens een show door het land. Die show is door Von Raven en zijn kompanen ingekort tot een optreden van een uur, waarin alle hoogtepunten van de albums voorbij komen.

Legendarische nummers
En dat zijn er nogal wat, want de twee platen bevatten een aantal legendarische nummers. Vooral op Voor de overlevenden vinden we een aantal Nederpopklassiekers terug, zoals 'Testament', 'Het Land van Maas en Waal' en 'Verdronken vlinder'. Van het album Picknick, dat Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band van de Beatles als voorbeeld heeft, zijn het titelnummer en 'Meester Prikkebeen' de bekendste nummers.

Het optreden van The Kik op de Uitmarkt is op zaterdag 24 augustus om 21.00 uur te zien op NPO 2. Je kunt daarna het optreden van The Kik op de Uitmarkt terugkijken bij Gids.tv.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op NPO 2 zendt concert The Kik op de Uitmarkt uit of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV