Freek Vonk vertelt in DWDD University over 'superzintuigen'

Freek Vonk vertelt in DWDD University over 'superzintuigen'
Hoe zien dieren onze wereld?

Kijktip :

Op zaterdag 24 augustus is het college van bioloog Freek Vonk in DWDD University te zien, waar hij op zijn kenmerkende dolenthousiaste manier zal vertellen over de manier waarop dieren de wereld waarin we leven beleven: Vonk laat de 'superzintuigen' van dieren zien.

Bewondering
Voor de gewone mens is het dierenrijk een vaak onbereikbare en onbegrijpelijke wereld. Freek Vonk probeert duidelijk te maken hoe het omgekeerde perspectief is: hoe nemen de dieren onze wereld waar? Veel dieren hebben een uitzonderlijk talent voor zien, horen, ruiken, voelen en proeven. Dat kunnen we gerust 'superzintuigen' noemen, die de mens ver boven de pet gaan.

Unieke eigenschappen
Vonk haalt een grote variëteit aan dieren aan, van sterneusmollen en ratten tot vogelbekdieren en ratelslangen. Ze bezitten allemaal unieke eigenschappen. Ze kunnen een storm al van honderd kilometer afstand aan horen komen, zijn in staat om ondergrondse landmijnen te ruiken of zien hele andere kleuren dan wij. Er komt van alles voorbij in dit college.

Het college van Freek Vonk over Superzintuigen in DWDD University is op zaterdag 24 augustus om 21.30 uur te zien op NPO 1. Je kunt daarna de aflevering van DWDD University terugkijken bij Gids.tv.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Freek Vonk vertelt in DWDD University over 'superzintuigen' of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV