Longarts Wanda de Kanter te gast in vijfde aflevering Zomergasten

Longarts Wanda de Kanter te gast in vijfde aflevering Zomergasten
Strijder tegen de tabaksindustrie

Kijktip :

Op zondag 25 augustus staat de vijfde aflevering van Zomergasten 2019 op de planning. Deze zondag is longarts Wanda de Kanter te gast bij Janine Abbring. Volgende week (1 september) is de laatste aflevering van dit seizoen met toneelregisseur Ivo van Hove.

Strijd
Wanda de Kanter heeft de afgelopen jaren een felle strijd gevoerd tegen de tabaksindustrie. Ze stond hierin niet alleen: samen met collega Pauline Dekker vecht De Kanter voor een rookvrije jeugd. Hun strijd gaat niet zonder slag of stoot, want het duo werd afgelopen voorjaar uit de Alliantie Nederland Rookvrij gezet omdat ze volgens de organisatie te activistisch en confronterend zijn.

Fragmenten
De Kanter heeft een aantal bijzondere fragmenten uitgekozen. Ze laat onder meer beelden zien van zanger Nick Cave, die in zijn opnamestudio over rouw vertelt in de documentaire One More Time with Feeling. De keuzefilm van De Kanter is - niet verrassend voor degenen die 'm kennen - The Insider (Michael Mann, 1999) met Russell Crowe en Al Pacino. De film is gebaseerd op een spraakmakend televisie-interview met een klokkenluider uit de Amerikaanse tabaksindustrie.

De aflevering van Zomergasten met longarts Wanda de Kanter is op zondag 25 augustus om 20.15 uur te zien op NPO 2. Je kunt elke aflevering van Zomergasten terugkijken bij Gids.tv.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Longarts Wanda de Kanter te gast in vijfde aflevering Zomergasten of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV