Film Update: Alles over Spider-Man soap en Disney's D23 in Anaheim

Film Update: Alles over Spider-Man soap en Disney's D23 in Anaheim
Wekelijks portie filmnieuws op Gids.tv

Nieuws :

In de wondere wereld van film gebeurt er elke week heel veel. Op Gids.tv praten we je elke zaterdag bij over het laatste filmnieuws en Hollywoodgeruchten!


Wat is er aan de hand met Spider-Man?


Bizarre soap deze week in de filmwereld. Eigenlijk kan je het bijna niet gemist hebben: Spider-Man is geen onderdeel meer van de Marvel Cinematic Universe. Deadline meldde begin deze week dat Sony, die de rechten van het karakter bezit, de stekker uit het contract met Marvel Studios heeft getrokken. Disney (het moederbedrijf van Marvel) zou meer geld willen voor de film. Waar ze in het oude contract (waaruit onder andere Spider-Man: Homecoming en Spider-Man: Far From Home voortvloeide) maar 5% van de opbrengst van bioscooptickets kregen, willen ze nu 50%. Sony ziet dit niet zitten.

Fans vinden het echter vreselijk en willen het karakter van Tom Holland maar al te graag terug. Met de hashtag #SaveSpiderMan en verschillende petities proberen ze Sony en Disney te overtuigen van hun ongelijk.

De laatste updates zeggen dat Sony en Disney nog steeds in onderhandeling zijn. Disney zou minimaal 30% van de opbrengst willen, terwijl Sony het bij maximaal 25% wil houden.


D23 in Anaheim
Dit weekend vind de tweejaarlijkse Disney-conferentie D23 plaats in Anaheim, California. Op de conferentie wordt een flinke hoeveelheid Star Wars, Marvel, Pixar en Disney-nieuws bekend gemaakt. Hier op Gids.tv houden we de conferentie in de gaten. Lees voor alle informatie het overzichtsartikel.


Kort nieuws

  • Je zou het bijna vergeten, maar ook deze week: The Matrix krijgt een vierde film! De grote drie: Regisseur Lana Wachowski en hoofdrolspelers Carrie-Ann Moss en Keanu Reeves zouden terug komen.
  • De bestaande Star Wars-trilogieën krijgen nieuwe namen: de prequels heten vanaf nu Age of Republic, de originele trilogie Age of Rebellion en de nieuwe trilogie (met The Rise of Skywalker) Age of Resistance.
  • Filmrecensies: Deze week zijn het flink wat zomerfilms: Blinded by the Light, Angry Birds 2, Ballon, Angel Has Fallen en Good Boys.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Film Update: Alles over Spider-Man soap en Disney's D23 in Anaheim of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV