Vanavond op tv: start Beste Zangers & registratie Uitmarkt Amsterdam

Vanavond op tv: start Beste Zangers & registratie Uitmarkt Amsterdam
De tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 24 augustus

Kijktip :

Vanavond start een nieuw seizoen van de AVROTROS-hit Beste Zangers op NPO1. We kunnen genieten van een optreden van de band The Kik vanaf de Amsterdamse Uitmarkt en Freek Vonk geeft een college over superzintuigen van dieren in DWDD University. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 24 augustus.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Nieuw: Beste Zangers 2019

NPO 1
NPO 1
20:30 uur

Vanavond start het nieuwe seizoen van Beste Zangers, ook dit jaar gepresenteerd door Jan Smit. De afleveringen zijn elke zaterdag om 20:30 uur te zien op NPO 1.

Ibiza
Het twaalfse seizoen is in april opgenomen op Ibiza. De deelnemers van dit seizoen hebben daar liedjes van en voor elkaar gezongen.

Deelnemers
De artiesten in Beste Zangers 2019 zijn Emma Heesters, Henk Poort, Samantha Steenwijk, Floor Jansen, Rolf Sanchez, Ruben Annink en Tim Akkerman. In de eerste aflevering staat Henk Poort centraal.


Muziek: The Kik op de Uitmarkt

NPO 2
NPO 2
21:00 uur

Optreden van de Nederlandse muziekgroep The Kik, dat een eerbetoon aan Boudewijn de Groot brengt, vanaf het Uitmarkt-festival in Amsterdam.

Grootmeester
Als groot bewonderaar van de muziek van Boudewijn de Groot kreeg de Rotterdamse beatband goedkeuring van de grootmeester zelf om zich te buigen over zijn sleutelalbums: 'Voor de overlevenden' en 'Picknick'. Op de Uitmarkt in Amsterdam spelen ze de hoogtepunten uit hun show.


DWDD University: Superzintuigen door Freek Vonk

NPO 1
NPO 1
21:30 uur

Bioloog Freek Vonk laat zien hoe dieren de wereld waarin we leven waarnemen. Wij kunnen alleen maar met verbazing en bewondering kijken naar sommige wonderbaarlijke manieren waarop dieren zien, ruiken, horen, voelen en proeven: ze hebben 'superzintuigen'.

Unieke zintuigen
Freek Vonk: "Onze zintuigen bepalen hoe wij de wereld ervaren. We denken te weten hoe deze eruit ziet. Toch bestaan er parallelle werelden die wij niet kunnen zien, horen, voelen, ruiken of proeven. Dieren hebben unieke zintuigen en kunnen hiermee dingen die voor ons mensen onmogelijk zijn. In mijn college duik ik in die wereld, de wereld van superzintuigen!"

Eigenschappen
Van ratelslangen tot sterneusmollen en van vogelbekdieren tot ratten: dieren hebben talloze eigenschappen, waarvan wij alleen maar kunnen dromen. Ze zien andere kleuren, horen een storm van honderden kilometers verderop al aan komen of ruiken landmijnen onder de grond.


Verslag: Lowlands 2019

NPO 3
NPO 3
22:35 uur

Deel twee van het verslag van de muzikale hoogtepunten en nieuwe ontdekkingen op het Lowlands-festival.

Festival
Elk jaar strijken in Biddinghuizen duizenden Lowlanders neer voor A Campingflight to Lowlands Paradise, een drie dagen durend festival vol muziek, theater, film, comedy, literatuur, straattheater, wetenschap en beeldende kunst.

Presentatie
De uitzending wordt gepresenteerd door Eva Koreman, Sagid Carter en Tim den Besten.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: start Beste Zangers & registratie Uitmarkt Amsterdam of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen