Keuringsdienst van waarde vanaf donderdag weer te zien op NPO 3

Keuringsdienst van waarde vanaf donderdag weer te zien op NPO 3
Eerste aflevering over Hollandse Nieuwe

Kijktip :

Vanaf donderdag 29 augustus is het consumentenprogramma Keuringsdienst van waarde weer terug op televisie. De presentatoren zullen opnieuw onderzoek doen naar een aantal producten: zijn ze wel echt wat ze zeggen te zijn? In de eerste aflevering: Hollandse Nieuwe.

Gezouten haring
Het is één van de meest traditionele Nederlandse visgerechten: een zoute haring met uitjes. Volgens kenners is de allerbeste haring nog altijd de Hollandse Nieuwe, die - als hij er eenmaal is - duidelijk wordt gepromoot op viskramen door het hele land. Elk jaar wordt-ie, afgaande op de reclameposters, nóg vetter en nóg lekkerder.

Kritische vragen
Keuringsdienst van waarde stelt echter een aantal kritische vragen over de Hollandse Nieuwe. Is de vis namelijk wel echt nieuw? En zo ja, wat gebeurt er dan met de oude vis die nog steeds opgeslagen is? En hoe zit het met het smaakverschil? De antwoorden worden gezocht bij viskramen, de haringparty en in Denemarken, waar de nieuwste haring aan land wordt gebracht.

Het nieuwe seizoen van Keuringsdienst van waarde is vanaf donderdag 29 augustus wekelijks om 20.25 uur te zien op NPO 3. Je kunt elke aflevering van Keuringsdienst van waarde terugkijken bij Gids.tv.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Keuringsdienst van waarde vanaf donderdag weer te zien op NPO 3 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV