Mysterieus meesterwerk Mulholland Drive vrijdag te zien op Canvas

Mysterieus meesterwerk Mulholland Drive vrijdag te zien op Canvas
Werkelijkheid en fantasie lopen dwars door elkaar

Kijktip :

Voor de liefhebber van de mysterieuze, onverklaarbare film is het vanavond (vrijdag 30 augustus) genieten geblazen. Op Canvas kun je vanaf 21.15 uur genieten van het meesterwerk Mulholland Drive van de enigmatische regisseur David Lynch.

Het verhaal
Tja, hoe vertel je het verhaal van Mulholland Drive in een paar zinnen? In het begin van de film zien we hoe een mysterieuze vrouw (gespeeld door Laura Elena Harring) ontsnapt aan een verkeersongeluk met een tas vol geld, maar wel met ernstig geheugenverlies. Ondertussen komt de jonge, ambitieuze actrice Betty Elms (Naomi Watts) aan in Los Angeles. Betty treft de mysterieuze vrouw aan in haar appartement, en samen beginnen ze aan een bizarre zoektocht naar de waarheid.

Cultfilm
David Lynch staat bekend als een cultregisseur (Blue Velvet, Twin Peaks), maar met Mulholland Drive leverde hij misschien wel zijn meesterwerk af. Zelfs na een paar keer kijken is het moeilijk te zeggen welke verhaallijn nu de waarheid vertelt, maar dat je ruim twee uur lang geboeid blijft kijken is zeker. De ene bizarre gebeurtenis volgt op de andere, terwijl er ook een hele rits markante personages hun intrede doen. Lynch ontving voor deze cultfilm zelfs een Oscarnominatie voor Beste Regie.

De film Mulholland Drive (2001) wordt beoordeeld met een 7,9 op IMDb en is op vrijdag 30 augustus om 21.15 uur te zien op Canvas.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Mysterieus meesterwerk Mulholland Drive vrijdag te zien op Canvas of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV