Zondag met Lubach zet nepnieuws uiteen

Zondag met Lubach zet nepnieuws uiteen
Of kan dat helemaal niet?

Video

Door desinformatie de wereld in te brengen probeert 'Rusland nu ook onze democratie te ontregelen', zo liet het NOS Journaal onlangs weten. Afgelopen week leek er een hoogtepunt te zijn bereikt als het om fake news gaat. Sinds president Trump van Amerika aan de macht is, lijken verzonnen berichten het nieuws te regeren: Wat kun je nog geloven en wat niet?

Het balletje is gaan harder gaan rollen toen minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken een Russische website noemde die zich voor zou doen als overheidswebsite, waarin ook geschreven werd over de ramp met vlucht MH17. Omdat social media nog steeds populairder wordt, is het vrij gemakkelijk om nep nieuwsberichten te verspreiden: het hoeft maar nét te worden geloofd en de desinformatie wordt massaal gedeeld, waardoor het al snel als waarheid wordt gezien. Zondag met Lubach legt je op hun eigenwijze wijze uit, hoe zoiets steeds eenvoudiger wordt:

Tags: rusland, ramp, president, amerika, minister, media, binnenlandse zaken, social media, verzonnen, mh17, regeren, nepnieuws, fake news

ACTUELE VIDEO'S Meer video's »


ACTUEEL TV-NIEUWS Meer tv-nieuws »