Van Rossems bezoeken Zeeuwse hoofdstad Middelburg

Van Rossems bezoeken Zeeuwse hoofdstad Middelburg

In de derd

e aflevering van Hier zijn van de Van Rossems wordt een bezoek aan Middelburg gebracht. Maarten, Sis en Vincent van Rossem bezoeken in iedere aflevering een andere stad op hun eigen manier: met veel kennis, zonder enige opsmuk en met gevoel voor humor.

Middelburg, de hoofdstad van Zeeland, heeft een rijk verleden. Er is sprake geweest van bloei en rijkdom, maar ook van ondergang en chaos. Niet voor niets is Middelburg de stad van ‘Ik worstel en kom boven’. In zo’n omgeving voelen de Van Rossems zich thuis. Sis belicht in deze aflevering vooral het religieuze aspect, zoals het Abdijcomplex en de bedevaarten. Vincent laat zien hoe de stad na de Tweede Wereldoorlog werd herbouwd en Maarten richt zich onder meer op het roemruchte VOC-verleden. Een pijnlijk onderdeel daarvan is de slavenhandel.

Als de Van Rossems oog in oog komen met voorwerpen, documenten en afbeeldingen die getuigen van de wreedheid van slavernij, vallen ze stil. Dan hebben zelfs zij geen woorden voor de verschrikkingen van dat verleden. De aflevering van Hier zijn de Van Rossems in Middelburg is donderdag om 20:25 uur op NPO 2 te zien. Bekijk hier eerdere afleveringen van dit programma.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV