Schitterend relatiedrama 45 Years vrijdag te zien op Canvas

Schitterend relatiedrama 45 Years vrijdag te zien op Canvas
Ook te streamen via Videoland

Kijktip :

De Vlaamse zender Canvas zendt op vrijdag 30 oktober het schitterende, aangrijpende relatiedrama 45 Years uit. Tussen alle romantische films over jonge stelletjes is het verfrissend om te zien hoe twee ouderen een relatiecrisis doormaken. Je kunt 45 Years streamen via onder meer Videoland.

Lees hier op welk kanaal Canvas te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
We maken kennis met het oudere Britse echtpaar Kate (gespeeld door Charlotte Rampling) en Geoff Mercer (Tom Courtenay). De start van het verhaal vindt zeven dagen voor hun 45-jarig huwelijksfeest plaats. Geoff krijgt plotseling een brief thuis, waarin staat dat het lichaam van zijn eerste geliefde is gevonden; zij raakte begin jaren zestig vermist in de Zwitserse Alpen. Het stel raakt volledig uit balans door het nieuws en het is maar de vraag of hun huwelijk stand houdt.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
In een filmwereld die gefixeerd is op de grote sterren bouwen sommige fantastische acteurs relatief onopvallend een enorme status op. Twee van die acteurs zijn Charlotte Rampling en Tom Courtenay. Ze behoren tot de absolute crème de la crème van het Britse acteursgilde, en dat laten ze in 45 Years nog maar eens zien. Rampling ontving eindelijk haar eerste Oscarnominatie na een carrière van vijftig jaar, maar een derde nominatie voor Courtenay was ook zeker op zijn plaats geweest. Courtenay maakte in 1966 en 1984 al kans op een beeldje voor zijn rollen in Doctor Zhivago en The Dresser.

Cast
Naast Charlotte Rampling (Red Sparrow) en Tom Courtenay (The Golden Compass) zijn ook Geraldine James (Downton Abbey) en Dolly Wells (Can You Ever Forgive Me?) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Andrew Haigh (Lean on Pete).

45 Years (2015) wordt beoordeeld met een 7,1 op IMDb en is op vrijdag 30 oktober om 21.20 uur te zien op Canvas. Genre: drama, romantiek. Speelduur: 91 minuten.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Schitterend relatiedrama 45 Years vrijdag te zien op Canvas of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier