Recensie: Monos is een oorlogsthriller over groep jonge guerrillastrijders

Recensie: Monos is een oorlogsthriller over groep jonge guerrillastrijders
Met adembenemende cinematografie van de Nederlander Jasper Wolf

Film :

Op donderdag 5 september gaat de film Monos in première in de Nederlandse bioscopen. Tiener-guerrillastrijders zitten aan de drank en de paddo's in een hallucinatoire junglethriller waarin leiderschap, afbrokkelende controle en overlevingsdrang belangrijke thema's zijn. Lees hier de filmrecensie van Monos.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze filmrecensies.

Rambo, Bigfoot, Wolf en Dog
Het verhaal gaat over een groep kindsoldaten in de bergen van de Amazone. Zij bewaken een Amerikaanse gijzelaar en een koe die Shakira heet. Ze brengen het grootste deel van hun tijd door met drinken, feesten en met hun wapens spelen. Na een rampzalige gebeurtenis speelt de gijzelaar de soldaten tegen elkaar uit in een poging te ontsnappen.

Met onder andere acteurs Moises Arias en Wilson Salazar in de film Monos

Beoordeling van Gids.tv
Monos is een heftige, soms spannende en bovenal goede film. Deze productie scoort de meeste punten op visueel gebied. Oogverblindend mooie natuur en de omgeving van de afgelegen Colombiaanse bergtoppen zijn weergaloos gefilmd door de Nederlander Jasper Wolf. Met een zeer sterke cast (let vooral op Moises Arias) wordt een indringend verhaal verteld waarin het recht van de sterkste én slimste geldt. De echte wereld is de vijand, en er is behoorlijk wat fantasie vereist om te kunnen overleven. Je hoopt in zo'n film op een flinke climax, maar die komt er niet - de kijker mag het einde zelf invullen. Hierdoor zullen sommige mensen de bioscoop toch teleurgesteld verlaten.

Cast
Naast Moises Arias (Five Feet Apart) en Julianne Nicholson (I, Tonya) zijn ook Sofia Buenaventura en Julian Giraldo te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Alejandro Landes (Porfirio).

Monos is vanaf 5 september 2019 te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: Drama, Thriller. Gesproken talen: Spaans en Engels. Tijdsduur: 103 minuten. IMDb-score 7,6.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Recensie: Monos is een oorlogsthriller over groep jonge guerrillastrijders of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV