Recensie: Scary Stories to Tell in the Dark zit vol geesten en monsters

Recensie: Scary Stories to Tell in the Dark zit vol geesten en monsters
Uit het brein van Oscarwinnaar Guillermo del Toro

Film :

Sinds donderdag 8 augustus is de nieuwe film Scary Stories to Tell in the Dark te zien in de Nederlandse bioscopen. Duistere monsters en spoken komen tot leven door een boek dat zichzelf schrijft. Het boek openen betekent het begin van horror en verdoemenis. Lees hier de filmrecensie van Scary Stories to Tell in the Dark

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze filmrecensies.

The Jangly Man en The Scarecrow
Het verhaal speelt zich af in het jaar 1968 in Mill Valley, een Amerikaans dorpje waar al generaties lang de schaduw van de familie Bellows overheen hangt. In hun huis aan de rand van het dorp schreef Sarah, een jong meisje met vreselijke geheimen, haar traumatische leven op in een reeks doodenge verhalen. Als een groep tieners op een dag Sarah's angstaanjagende huis ontdekt, nemen de griezelverhalen levensechte vormen aan. Het boek van het meisje wordt geopend, en er lijkt geen weg meer terug.

Natalie Ganzhorn in de film Scary Stories to Tell in the Dark

Beoordeling van Gids.tv
Scary Stories to Tell in the Dark biedt tienerhorror in een heerlijke jaren 60-setting. Halloween komt er weer aan, en dat betekent veel kostuums, sfeervolle interieurs en een oude openluchtbioscoop vol oude Cadillacs uit die tijd. Daarbovenop komt een huiveringwekkend oud huis, waar dingen zijn gebeurd die het daglicht niet kunnen verdragen. Ook ranzige scènes zijn aanwezig, bijvoorbeeld wanneer Ruth voor een schooloptreden wordt geconfronteerd met een enorme puist op haar wang. De film start goed, maar stort halverwege duidelijk in. Leuke cast, aardige special effects, maar nooit meer dan een dertien-in-een-dozijn-horrorfilm.

Cast
Naast Zoe Margaret Colletti (Skin) en Michael Garza is ook Austin Zajur (Delinquent) te zien in deze film. De regie is in handen van André Øvredal (The Troll Hunter).

Scary Stories to Tell in the Dark is vanaf 8 augustus 2019 te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: Horror, Mystery. Tijdsduur: 108 minuten.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Recensie: Scary Stories to Tell in the Dark zit vol geesten en monsters of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV