Talkshowoorlog gaat echt beginnen: wie wordt de koning(in) van de televisie?

Talkshowoorlog gaat echt beginnen: wie wordt de koning(in) van de televisie?
Vandaag beginnen maar liefst drie talkshows

Nieuws :

Het nieuwe tv-seizoen beleeft vanavond een enorm spannende avond. Maandag 2 september is de dag waarop Beau van Erven Dorens begint met zijn talkshow Beau, terwijl ook De wereld draait door en Tijd voor MAX terugkeren. Ondertussen wil Jinek haar ijzersterke kijkcijfers vasthouden.

Oorlog
Vorige week zaten tv-columniste Angela de Jong en programmamaker Carlo Boszhard al bij Jinek om te praten over het nieuwe tv-seizoen. De woorden 'tv-oorlog' werden zelfs in de mond genomen door beide kenners, doelend op de keiharde concurrentiestrijd die gevoerd wordt tussen (vooral) NPO 1, RTL 4 en SBS 6. Die strijdbare taal komt ook tot uiting in de clash der talkshows, die vanavond écht gaat beginnen.

Tijd voor MAX, 17.10 uur op NPO 1
De eerste talkshow die vanavond weer terugkeert van het zomerreces is Tijd voor MAX, rond etenstijd gepresenteerd door het vrolijke duo Sybrand Niessen en Martine van Os. Qua tijdstip is het wellicht geen concurrent voor de andere talkshows later op de avond, maar toch zal Omroep MAX proberen de waanzinnige kijkcijfers van de zomer vast te houden met een show gericht op ouderen, maar eigenlijk voor iedereen.

De wereld draait door, 19.00 uur op NPO 1
Het grote talkshowkanon is nog altijd De wereld draait door, dat steevast ruim boven de miljoen kijkers trekt. Vanavond begint alweer het vijftiende seizoen van de succesformule, maar er gaan geruchten dat het wellicht het laatste seizoen van Matthijs van Nieuwkerk wordt. DWDD heeft het grote voordeel dat het de enige talkshow op dit tijdstip is, waardoor het van concurrentie eigenlijk weinig te duchten heeft. Ook DWDD wil de kijkcijfers echter vasthouden.

Beau, 22.30 uur op RTL 4
Echt interessant wordt het op de late avond. Op RTL 4 gaat Beau van Erven Dorens van start met zijn talkshow Beau. De vraag is welke mix het programma gaat bieden: probeert Beau de zware en lichte onderwerpen in balans te houden, of zal het toch proberen de lichte kant te zoeken als tegengewicht voor de (vaak) zware onderwerpen in Jinek? De opzet wordt in ieder geval wél anders: Van Erven Dorens wil geen tafel, maar een bank met gasten.

Jinek, 23.00 uur op NPO 1
De afgelopen weken heeft Eva Jinek eigenlijk constant waanzinnige kijkcijfers gescoord. Bijna elke avond schakelden er ruim 800.000 mensen in, met uitschieters naar de miljoen belangstellenden. Gaat ze die cijfers vasthouden nu ze concurrentie krijgt van Beau van Erven Dorens? Jinek heeft de laatste weken ook getracht de wat lichtere onderwerpen te behandelen, bijvoorbeeld met een bezoek van Martien Meiland. Zal dat zo blijven, of verhuizen die allemaal naar Beau?

En vanaf januari?
Vanaf 1 januari gaat het helemaal spannend worden op de late avond. Dan verhuizen Jinek en Pauw (die elkaar om de paar maanden afwisselen) óók naar het tijdslot van 22.30 uur, waardoor ze recht tegenover Van Erven Dorens komen te staan. Daarnaast zijn er nog geruchten over een op vrouwen gerichte talkshow van Merel Westrik op Net 5. Dan zullen we pas echt weten hoe de kaarten geschud zijn en wie de titel talkshowkoning(in) mag dragen.

Vanavond gaan Tijd voor MAX, De wereld draait door en Beau van start. De talkshows zijn elke werkdag te zien.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Talkshowoorlog gaat echt beginnen: wie wordt de koning(in) van de televisie? of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV