Documentaire Nachtzuster over bijzondere zorgverlener op NPO 1

Documentaire Nachtzuster over bijzondere zorgverlener op NPO 1
Patiënten over ontmoetingen en ervaringen

Kijktip

Op de dag waarop de verpleegkundigen in actie komen tegen het beleid van de nieuwe regering, zendt NPO 1 de documentaire Nachtzuster uit. De nachtzuster is een verpleegkundige die op de meest kwetsbare momenten in je leven verschijnt. In de documentaire brengen patiënten een ode aan de nachtzuster.

De nachtzuster is voor veel mensen een belangrijke troost als ze het tijdens de donkere uren moeilijk hebben. Ze is de rots in de branding, de schouder om op te huilen of degene met wie je vreugde kunt vieren. Deze verpleegkundige schuilt vermomd in een uniform van protocollen, codes en regels, maar is degene die haar eigen emoties in bedwang houdt om jou te troosten.

In de documentaire Nachtzuster, gemaakt door documentairemaker Geertjan Lassche, vertellen patiënten over hun ontmoetingen en ervaringen met deze bijzondere zorgverlener, die overigens ook een man kan zijn.

Nachtzuster is maandag om 21:20 uur te zien op NPO 1.

Tags: ziekenhuis, regering, documentaire, geertjan lassche, verpleegkundige, emotie, patiënt, zuster, ontmoeting, branding, schouder, npo 1, avrotros

ACTUELE VIDEO'S Meer video's »


ACTUEEL TV-NIEUWS Meer tv-nieuws »