Voetballer van het Jaar Gala is vanavond te zien op Veronica

Voetballer van het Jaar Gala is vanavond te zien op Veronica
Ajax domineert het prijzenfestival

Kijktip :

Hoewel het nieuwe voetbalseizoen al een paar weken gaande is, blikken Veronica en De Telegraaf nog één keer terug op de afgelopen jaargang. Ajax gooide daarin niet alleen hoge ogen in Europa, ook in Nederland domineerde het met het kampioenschap en de bekerwinst.

Presentatie
De presentatie van het gala is dit jaar in handen van sportverslaggeefster Hélène Hendriks en cabaretier Jandino Asporaat.

Prijzen
Een aantal Ajacieden zijn dan ook in de prijzen gevallen. De drie beste voetballers van het afgelopen jaar (volgens de beoordelingen van De Telegraaf) worden beloond met de Bronzen, Zilveren en Gouden Schoen. Twee van de drie zijn voor een speler van Ajax: Dusan Tadic krijgt de Bronzen Schoen, Matthijs de Ligt ontvangt de Gouden Schoen. Daar tussenin zit oud-PSV'er Luuk de Jong, die de Zilveren Schoen krijgt.

Frenkie de Jong
Ook oud-Ajacied Frenkie de Jong komt terug uit Barcelona om een prijs op te halen. Hij ontvangt de award voor Talent van het Jaar. Verder krijgt Björn Kuipers de Gouden Kaart als beste scheidsrechter van het afgelopen seizoen. De Telegraaf meldt dat er nóg een paar prestigieuze prijzen worden uitgereikt, maar die blijven nog even geheim. We sluiten af met een interessant weetje: Matthijs de Ligt is de jongste speler ooit die de Gouden Schoen ontvangt.

Het Voetballer van het Jaar Gala is vanavond (maandag 2 september) vanaf 22.00 uur live te zien op Veronica.Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Voetballer van het Jaar Gala is vanavond te zien op Veronica of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen