Geniet vanavond van de fijne feelgoodfilm Chocolat op NPO 3

Geniet vanavond van de fijne feelgoodfilm Chocolat op NPO 3
Maar zorg dat je de snacks op afstand houdt!

Kijktip :

Wie het weekend wil beginnen met een heerlijke feelgoodfilm, kan vanavond (6 september) terecht op NPO 3. Daar is de film Chocolat te zien, geregisseerd door de Zweed Lasse Hallström - één van de grootmeesters van het genre. Je eetlust wordt er echter wel door aangewakkerd...

Het verhaal
De gemeenschap in het sprookjesachtige Franse dorpje Lansquenet blijkt een stuk minder idyllisch te zijn: de strenggelovige bevolking staat op zijn kop als de mooie vrouw Vianne Rocher (gespeeld door Juliette Binoche) er een chocolaterie opent. Langzaam maar zeker weet ze echter elke dorpeling voor zich te winnen met haar overheerlijke creaties. Als er ook nog een knappe vreemdeling (Johnny Depp) arriveert, wordt het voor de burgemeester te veel: hij wil Vianne uit het dorp hebben.

Zoetsappig
Voor sommige kijkers zal Chocolat wellicht iets te zoetsappig zijn, maar voor degenen die zich eraan willen overgeven wacht een hele fijne feelgoodfilm. Chocolat werd genomineerd voor vijf Oscars, onder meer voor Beste Film, maar won er niet één. De Franse steractrice Juliette Binoche werd ook genomineerd voor haar fraaie hoofdrol, net als veteraan Judi Dench, die een uitstekende bijrol vertolkt. Ook Alfred Molina, Lena Olin, Johnny Depp en Carrie-Anne Moss zijn fantastisch.

De film Chocolat (2000) wordt beoordeeld met een 7,3 op IMDb en is op vrijdag 6 september om 20.25 uur te zien op NPO 3.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Geniet vanavond van de fijne feelgoodfilm Chocolat op NPO 3 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV