Linda de Mol strijdt met Ik hou van Holland voor hoge kijkcijfers SBS 6

Linda de Mol strijdt met Ik hou van Holland voor hoge kijkcijfers SBS 6
Neemt Linda de kijkers mee van RTL naar Talpa?

Nieuws :

Bij de start van het nieuwe tv-seizoen zet Talpa zwaar geschut in om op de zaterdagavond als winnaar uit de bus te komen. Vanaf zaterdag 7 september wordt de grootste vis weer in de tv-vijver gegooid: dan begint Linda de Mol met een nieuw seizoen van Ik hou van Holland, maar vanaf nu dus niet meer op RTL 4, maar op SBS 6.

Oorlog?

Eerder deze week brak de grote talkshowoorlog al uit, maar nu gaan ook de entertainmentprogramma's de strijd met elkaar aan. De zaterdagavond is als vanouds het toneel waarop die strijd zich gaat afspelen. Elk van de drie grote zenders (NPO 1, RTL 4 en SBS 6) lijken een aantal kansrijke kijkcijferkanonnen in huis te hebben. Welke programma's gooien de zenders in de strijd?

Overzicht

Hieronder vind je een handig overzicht van de programma's die de strijd met elkaar aangaan.

Zaterdag
20.00 - 21.20 uur:

 • Beste zangers (20.30 uur, NPO 1)
 • Dancing with the Stars (20.00 uur, RTL 4)
 • Ik hou van Holland (20.00 uur, SBS 6)

21.00 - 22.30 uur

 • Dit was het nieuws (21.30 uur, NPO 1)
 • Dancing with the Stars (tot 22.30 uur, RTL 4)
 • Echt waar?! (21.20 uur, SBS 6)

Zondag
20.00 - 21.20 uur:

 • Onze boerderij (20.25 uur, NPO 1)
 • Expeditie Robinson (20.00 uur, RTL 4)
 • Postcode Loterij Miljoenenjacht (20.00 uur, SBS 6)

21.20 - 22.30 uur:

 • Nick & Simon: The Dream (21.20 uur, NPO 1)
 • Familie Kruys (21.30 uur, RTL 4)
 • Flirty Dancing (21.30 uur, SBS 6)

NPO

Op zaterdagavond heeft NPO 1 tussen 20.30 uur en 22.15 uur een ijzersterke bezetting met de nieuwste seizoenen van Beste zangers en Dit was het nieuws. Traditioneel zijn dit goed bekeken programma's met een trouw publiek. Ondertussen proberen ook NPO 2 en NPO 3 de kijkers weg te lokken bij de commerciële omroep met kwalitatief hoogstaande series als Victoria en Killer by the Lake.

RTL

RTL 4 begint komende zaterdag (7 september) met de grote zaterdagavondshow van het najaar. Daarvoor heeft de zender besloten een oud format af te stoffen: Dancing with the Stars. De onbetwiste nieuwe koningin van RTL is Chantal Janzen, die samen met Tijl Beckand de presentatie voor haar rekening neemt. Het wordt een ouderwets live-spektakel, waarbij ook de kijker mag meestemmen.

SBS

SBS 6 lijkt met Ik hou van Holland echter de grootste troef in handen te hebben, gevolgd door de terugkeer van Echt waar?! Met name Ik hou van Holland vertrouwt op de vaste elementen die het programma al jaren tot een succes maken: Linda de Mol als goedlachse presentatrice, leuke spelletjes die thuis ook meegespeeld kunnen worden en Jeroen van Koningsbrugge en Guus Meeuwis als de teamcaptains, bijgestaan door BN'ers.

En de zondag?

Ook op zondag zullen alle grote zenders elkaar de loef af proberen te steken. NPO 1 begint komende zondag met een nieuw seizoen van Onze boerderij en heeft ook Nick & Simon: The Dream, terwijl op NPO 3 nog altijd de spannende serie Grenslanders te zien is. Tegelijkertijd zendt RTL 4 achtereenvolgens Expeditie Robinson en Familie Kruys uit. Op hetzelfde moment gooit ook SBS 6 wat gewicht in de strijd met Postcode Loterij Miljoenenjacht en het nieuwe Wendy van Dijk-vehikel Flirty Dancing; beide programma's gaan zondag 8 september van start.

Zondag- en maandagochtend rond 09:00 uur zullen we weten wie er met de winst vandoor is gegaan, als wij op Gids.tv de kijkcijfers van de dag ervoor publiceren.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Linda de Mol strijdt met Ik hou van Holland voor hoge kijkcijfers SBS 6 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV