Schitterende docu over Aapje Aram zaterdag te zien op NPO 2

Schitterende docu over Aapje Aram zaterdag te zien op NPO 2
Hoe kwam deze orang-oetan terecht in Naturalis?

Kijktip :

In het natuurmuseum Naturalis in Leiden, onlangs heropend na een grondige verbouwing, wordt regelmatig een bijzondere vondst gedaan. Toen een medewerker een orang-oetan uit de negentiende eeuw in een vergeten vat vond, was dit echter een wel heel bijzondere ontdekking.

Vragen
In eerste instantie denkt de medewerker dat er een klein jongetje op de bodem ligt te slapen, maar het blijkt een orang-oetan uit Borneo te zijn, die eind negentiende eeuw is verzameld door ene Johann Büttikofer. De vondst roept talloze vragen op: waar kwam Aram, de naam die het aapje krijgt, vandaan? Hoe kwam hij in Naturalis terecht? Leven er nog orang-oetans in zijn leefgebied?

Op reis
Om deze vragen te kunnen beantwoorden gaan een antropoloog, een primatoloog, een evolutiebioloog en een museumdirecteur afzonderlijk op reis - ieder via een eigen route - naar de berg Kenepai op Borneo. Daar maken ze kennis met de lokale bevolking en kijken ze met een dubbel gevoel terug naar het verleden: waarom schoten onze voorgangers aapjes uit de bomen?

De documentaire Aapje Aram is op zaterdag 7 september om 21.05 uur te zien op NPO 2. Je kunt daarna de documentaire Aapje Aram terugkijken bij Gids.tv.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Schitterende docu over Aapje Aram zaterdag te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV