Schokkende film Requiem for a Dream vanavond te zien op Canvas

Schokkende film Requiem for a Dream vanavond te zien op Canvas
Don't do drugs, kids

Kijktip :

Zaterdagavond wordt de schokkende film Requiem for a Dream uitgezonden op Canvas. Hierin zijn de verschrikkelijke gevolgen van drugsgebruik te zien voor een aantal doodgewone mensen. We kunnen hier maar één uitspraak op los laten: don't do drugs, kids!

Het verhaal
We volgen vier mensen tijdens hun angstaanjagende odyssee door de drugswereld. Ten eerste Sara Goldfarb (gespeeld door Ellen Burstyn), die wordt uitgenodigd voor deelname aan een spelshow. Omdat ze niet meer in haar favoriete jurk past, raakt ze al snel verslaafd aan dieetpillen. Haar zoon Harry (Jared Leto) raakt samen met zijn vriendin en een vriend verstrikt in de drugswereld, die leidt tot een heroïneverslaving met pijnlijke gevolgen en gedwongen prostitutie: een afschuwelijke, neerwaartse spiraal.

Slechte trip
Requiem for a Dream kun je misschien wel het beste omschrijven als een slechte trip. Door middel van camerawerk, licht en montage sleurt regisseur Darren Aronofsky je op een ijzingwekkende manier mee in de door drugs gevoede wereld van de vier hoofdpersonen. De acteerprestaties van Jared Leto en Jennifer Connelly (als diens vriendin) zijn al subliem, maar Ellen Burstyn spant in de hoofdrol de kroon: het is één van de allerbeste acteerprestaties aller tijden. Deze film is zeker niet voor tere zieltjes.

De film Requiem for a Dream (2000) wordt beoordeeld met een 8,3 op IMDb en is op zaterdag 7 september om 22.40 uur te zien op Canvas.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Schokkende film Requiem for a Dream vanavond te zien op Canvas of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier