Zaterdag is Spider-Man avond op RTL 7

Zaterdag is Spider-Man avond op RTL 7
De eerste twee films achter elkaar te zien

Kijktip :

Morgenavond (zaterdag 7 september) is het Spider-Man-avond op RTL 7. Dan zijn de eerste twee, uitstekende films uit de reeks achter elkaar te zien. Marvel was destijds nog niet aan het bouwen aan zijn universum, maar regisseur Sam Raimi waagde de gok.

Spinnenman
In het eerste deel is te zien hoe Peter Parker (gespeeld door Tobey Maguire) wordt besmet na een spinnenbeet. Plotseling ontdekt hij dat hij bijzondere superkrachten bezit, die hij aanwendt om de misdaad te bestrijden in zijn stad en wraak te nemen voor de moord op zijn oom. In Spider-Man 2 worstelt 'Spidey' met zijn liefde voor Mary Jane Watson (Kirsten Dunst), terwijl hij het ondertussen moet opnemen tegen de kwaadaardige Dr. Octavius (Alfred Molina).

Pionier
Sam Raimi kunnen we met recht een pionier noemen, want ver vóór het steeds verder uitdijende Marvel-universum en zelfs de Batman-trilogie van Christopher Nolan regisseerde hij de eerste twee Spider-Man-films. En met succes, want de films zijn kaskrakers en zelfs nu, zeventien jaar na de release van het eerste deel, nog prima te verteren. Dat is te danken aan de uitstekende special effects, maar ook aan het acteerwerk van Maguire, Dunst en bijrolspelers als Willem Dafoe, James Franco en J.K. Simmons.

De film Spider-Man (2002) wordt beoordeeld met een 7,3 op IMDb en is op zaterdag 7 september om 20.00 uur te zien op RTL 7. Daarna is Spider-Man 2 (2004), eveneens beoordeeld met een 7,3 op IMDb, vanaf 22.30 uur te zien op dezelfde zender.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Zaterdag is Spider-Man avond op RTL 7 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV