Indrukwekkende film The Patriot vrijdag te zien op RTL 7

Indrukwekkende film The Patriot vrijdag te zien op RTL 7
Film ook te streamen via Pathé Thuis

Kijktip :

Vanavond (zondag 8 september) is de indrukwekkende film The Patriot op RTL 7 te zien. De film speelt zich af tijdens de Amerikaanse Revolutie (1775-1783), die veel families verscheurde. Het lever bijzonder imposante beelden op. De film is ook te streamen via onder meer Pathé Thuis.

Het verhaal
De voormalige oorlogsheld en Benjamin Martin (gespeeld door Mel Gibson) leidt een rustig leventje op het platteland van South Carolina, samen met maar liefst zeven kinderen. Martins vrouw is echter overleden. Dan breekt de Amerikaanse Revolutie uit, die het hele land in rep en roer brengt. Martin weigert echter de wapens weer op te pakken na zijn eerdere oorlogservaringen. Zijn zoon (Heath Ledger) gaat wél het leger in, tot verdriet van Martin. Dan slaan de Engelsen echter bij hem toe...

Episch
Laat het maar aan de Duitse regisseur Roland Emmerich (Independence Day, The Day After Tomorrow) over om een episch verhaal te vertellen. The Patriot is niet altijd even subtiel, en het Amerikaanse patriottisme kan de nuchtere Nederlandse filmliefhebber tegen de borst stuiten. De film is echter wél vakkundig gemaakt, en het acteerwerk van Mel Gibson, Heath Ledger, Chris Cooper, Tom Wilkinson en vooral Jason Isaacs in de schurkenrol is uitstekend. Ook de prachtige muziek van John Williams is het vermelden waard.

The Patriot (2000) wordt beoordeeld met een 7,2 op IMDb en is op zondag 8 september om 20.00 uur te zien op RTL 7.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV