Nieuwe serie Secret Nazi Bases onderzoekt bijzondere nazi-bouwwerken

Nieuwe serie Secret Nazi Bases onderzoekt bijzondere nazi-bouwwerken
Vanaf maandag op Discovery Channel

Kijktip :

In Nederland staan we stil bij de bevrijding van de Duitse bezetter, die zo'n 75 jaar geleden begon, maar tot mei 1945 duurde. De Duitsers probeerden in heel Europa stand te houden. Zo ook op het Britse eilandje Guernsey, dat opvallend zwaar bewaakt werd.

Bouwwerken
In de documentaireserie Secret Nazi Bases wordt onderzocht welke bouwwerken een belangrijke rol speelden voor de nazi's. Guernsey stond vol met belangrijke bouwsels: de Duitsers konden Engeland niet te veroveren, maar kregen wel het amper 65 vierkante kilometer kleine eilandje Guernsey in handen. Dat werd met hand en tand verdedigt: talloze bunkers en ondergrondse posten verrezen daar.

Symbolische waarde
Deze ondergrondse commandoposten werden ook nog eens volgestouwd met hoogwaardige oorlogsapparatuur. Waarom wilde Adolf Hitler dit eilandje zo graag in handen houden? Dat heeft volgens historici waarschijnlijk te maken met de symbolische waarde ervan: op deze manier had Hitler toch een deel van Engeland in zijn bezit. De dictator stuurde zelfs 12.000 militairen naar het eilandje.

De documentaireserie Secret Nazi Bases is vanaf maandag 9 september wekelijks om 20.30 uur te zien op Discovery Channel.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Nieuwe serie Secret Nazi Bases onderzoekt bijzondere nazi-bouwwerken of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV