Spectaculaire rampenfilm Independence Day zaterdag te zien op Veronica

Spectaculaire rampenfilm Independence Day zaterdag te zien op Veronica
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

In 1996 was het sciencefiction-spektakel Independence Day een enorme kaskraker dankzij een spannend verhaal, de nieuwste special effects én de aanwezigheid van Will Smith, op dat moment op de toppen van zijn roem. Zaterdag is de film te zien op Veronica en je kunt Independence Day streamen via onder meer Pathé Thuis en iTunes.

Het verhaal
Het is 2 juli, twee dagen voor Onafhankelijkheidsdag in de Verenigde Staten. Plotseling komt het hele land plat te liggen: alle computer-, telefoon-, radio- en satellietverbindingen vallen weg. Het is de voorbode voor een enorme ramp, want er verschijnen opeens grote schaduwen boven Amerika, veroorzaakt door gigantische ruimteschepen. Er ontstaat een waar pandemonium, want een groot deel van de bevolking raakt volledig in paniek. Steven Hiller (Smith) probeert het hoofd koel te houden.

Beoordeling Gids.tv: ★★★½
Nog altijd geldt Independence Day als één van de grote blockbusters van de jaren 90, vaak in één adem genoemd met Jurassic Park en Titanic. Regisseur Roland Emmerich wist met deze film het rampengenre nieuw leven in te blazen, waarmee het startschot werd gegeven voor een nieuwe reeks van dit soort films in de tweede helft van de jaren 90. Het acteerwerk is niet altijd om over naar huis te schrijven, maar het is nog altijd een adembenemend spektakel dat je op het puntje van je stoel houdt.

Cast
Naast Will Smith (Aladdin) en Bill Pullman (Dark Waters) zijn ook Jeff Goldblum (Jurassic Park) en Mary McDonnell (Dances with Wolves) te zien in Independence Day. Deze film is geregisseerd door Roland Emmerich (The Day After Tomorrow).

Independence Day (1996) wordt beoordeeld met een 7,0 op IMDb en is op zaterdag 17 april om 20.00 uur te zien op Veronica. Genre: actie, science fiction. Speelduur: 145 minuten.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Spectaculaire rampenfilm Independence Day zaterdag te zien op Veronica of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier