Vanavond op tv: terugkeer Dancing With The Stars & Ik hou van Holland

Vanavond op tv: terugkeer Dancing With The Stars & Ik hou van Holland
De tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 7 september

Kijktip :

Twee bekende succesformules beleven vandaag hun terugkeer op tv: Dancing With The Stars is te zien op RTL4 en op SBS6 kun je genieten van Ik hou van Holland. Op diezelfde zender begint ook een nieuw seizoen van de spelshow Echt Waar!?. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 7 september.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Nieuw: Dancing With The Stars

RTL 4
RTL 4
20:00 uur

Vanaf vanavond is Dancing With The Stars terug op televisie. De danswedstrijd waarin elf bekende Nederlanders gekoppeld worden aan elf dansprofessionals en de strijd met elkaar aangaan, is elke zaterdag om 20.00 uur te zien op RTL 4.

Optredens
De afleveringen zijn elke week live op televisie. Ze worden geopend met een spetterende groeps-choreografie. Daarna geeft elk koppel een optreden in de dansstijlen Ballroom en Latin.

BN'ers
De elf bekende Nederlanders die meedoen zijn allemaal gekoppeld aan professionele dansers. De BN'ers zijn Anouk Hoogendijk, Barrie Stevens, Bibian Mentel, Gijs Staverman, Heleen van Royen, Jamie Trenité, Berget Lewis, Keizer, Samantha Steenwijk, Rutger Vink en Tooske Ragas.

Jury
Dancing With The Stars wordt gepresenteerd door Chantal Janzen en Tijl Beckand. De jury bestaat uit Euvgenia Parakhina, Dan Karaty, Irene Moors en Louis van Amstel.


Terug: Ik hou van Holland

SBS 6
SBS 6
20:00 uur

Ik hou van Holland is weer terug op televisie. Vanaf vanavond elke zaterdag om 20.00 uur op SBS6. Opnieuw met Linda de Mol en twee teams onder leiding van Jeroen van Koningsbrugge en Guus Meeuwis.

Spellen
Alles draait om kennis op het gebied van amusement, sport, vaderlandse geschiedenis, muziek en de Nederlandse taal. De spellen zijn vertrouwd: van Geen ja, geen nee, Raad het Lied en Het kazenspel tot de Hollandse Rijtjes en het altijd gezellige Verjaardagsspel.

Beeldrijmspel
Er is één nieuw spel: het Beeldrijmspel. De kandidaten krijgen dan een bewerkte foto van een bekende Nederlander te zien en moeten daar zo creatief mogelijk op rijmen.

Teams
Guus en Jeroen krijgen elke week steun van zes bloedfanatieke bekende Nederlanders. De teams worden allebei aangemoedigd door hun eigen enthousiaste publieksvak, dat hoopt met een fijne prijs naar huis te gaan.


Docu: Aapje Aram

NPO 2
NPO 2
21:05 uur

Documentaire waarin een antropoloog, een primatoloog, een evolutiebioloog en een museumdirecteur naar de berg Kenepai op Borneo reizen, op zoek naar de doodsoorzaak van een baby-orang-oetan die werd aangetroffen in een vat in museum Naturalis.

Vergeten vat
Een medewerker van het natuurhistorische museum Naturalis kwam in de collectie een lang vergeten vat tegen. Geen van zijn collega's kende de inhoud van deze plastic ton, maar nadat hij de deksel eraf haalde om te kijken wat erin zat, doed hij een heftige vondst: op de bodem ligt een baby-orang-oetan uit Borneo, eind 19e eeuw verzameld door ene Johann Büttikofer.

Aandoenlijke dier
Wat, zo denkt de medewerker, moeten we nu doen met dit prachtige, aandoenlijke dier? Een groep wetenschappers gaat op zoek naar antwoorden. Die zoektocht is te zien in deze documentaire.

Plaats delict
Waar kwam Aram, zoals het aapje genoemd wordt, vandaan? Welke band hebben de lokale Dajaks met de orang-oetan? En leven er nu nog orang-oetans in het gebied? Eenmaal aangekomen op plaats delict, kijken de wetenschappers met een dubbel gevoel naar het verleden.

Schieten
Wat bezielde hun 19e-eeuwse voorgangers om het regenwoud in te trekken en aapjes uit bomen te schieten? En moeten we dit verhaal eerlijk aan het Nederlandse publiek vertellen?


Terug: Echt waar?!

SBS 6
SBS 6
21:20 uur

Op de avond waarop Ik hou van Holland terugkeert op tv, maakt ook Echt waar?! een comeback. Ook deze spelshow is vanaf nu elke zaterdag te zien op SBS6.

Presentator
Jan Versteegh is de nieuwe presentator van het programma waarin de kandidaten zich moeten uitspreken over ongelooflijke waarheden en geloofwaardige leugens.

Leo en Soundos
Acteur Leo Alkemade en comedian Soundos el Ahmadi leggen de kandidaten vol passie en overtuiging steeds twee verhalen of stellingen voor. Vervolgens is het aan de kandidaten om in te schatten wie de waarheid spreekt en wie niet.

Kandidaten
In elke aflevering spelen honderd kandidaten, onderverdeeld in tien groepen van tien mensen. De leden van elke groep spelen voor dezelfde club, vereniging of stichting. Alle kandidaten maken kans om (een deel van) 50 duizend euro voor hun eigen club te verdienen.


Deel 2: Harrie Jekkers & Klein Orkest

NPO 1
NPO 1
22:15 uur

Deel twee van het muziektheaterprogramma met Harrie Jekkers & Klein Orkest. Na lange tijd keerden ze weer terug in het theater. Vanavond is het tweed een laatste deel van de voorstelling 'Later is allang begonnen en vroeger komt nog 1 keer terug' te zien.

Evergreens
Harrie Jekkers wil nog een keer terug naar zijn muzikale roots als zanger van de popgroep Klein Orkest. De band scoorde twee evergreens: O, O, Den Haag en Over de Muur. Liedjes die na 35 jaar nog altijd hoog staan genoteerd in de top 2000 en overal uit volle borst worden meegezongen.

Kinderliedjes
Ook kreeg de band een Edison uitgereikt voor de lp Roltrap naar de Maan. Een lp met dertien prachtige kinderliedjes, waarmee zo'n beetje half Nederland zijn kinderen heeft opgevoed. Harrie Jekkers wil vroeger nog een keer laten terugkomen in de vorm van een muziektheaterprogramma over en door Klein Orkest.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: terugkeer Dancing With The Stars & Ik hou van Holland of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV