Portret over schrijver Thomas Verbogt in Uur van de Wolf

Portret over schrijver Thomas Verbogt in Uur van de Wolf
Jeugdjaren Thomas Verbogt centraal

De basis v

an het schrijverschap van Thomas Verborgt ligt in zijn jeugdjaren. Als hij drie jaar is ontdekt hij de kracht van zelfverzonnen verhalen. Dat heeft te maken met een traumatische ervaring met een ernstige ziekte op zeer jonge leeftijd. Filmmaakster Ditteke Mensink maakte in nauwe samenwerking met Verbogt een poëtische verbeelding van zijn jeugdervaringen. De documentaire Ik begon te schrijven toen ik drie was is een reis door het hoofd van de schrijver. Donderdag is de documentaire om 22:55 uur te zien in Het Uur van de Wolf op NPO 2.

De focus van de film ligt bij de jeugdjaren van Thomas Verbogt. Hij is een dromerig kind dat graag alleen is en in zijn hoofd een eigen wereld maakt. “Ik wil alleen maar schrijver zijn, de rest kan me niets schelen. Ik wil alleen maar alles verzinnen, anders raak ik in paniek”. Het verstevigt de relatie met zijn moeder, terwijl het contact met zijn vader moeizamer wordt.

In de film richt Verbogt zich tot zijn (inmiddels overleden) vader, om de afstand met hem te overbruggen. De visuele interpretatie van regisseur Mensink, waarin onder meer animaties wordt gebruikt, geeft ruimte aan de fantasie van de kijker. Daarmee is de ontroerende film ook een ode aan de kracht van verbeelding.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV