Vanavond op tv: Estland - Nederland (EK kwalificatie), start Typisch Vinkeveen en meer

Vanavond op tv: Estland - Nederland (EK kwalificatie), start Typisch Vinkeveen en meer
De tv-tips van Gids.tv voor maandag 9 september

Kijktip :

De voetballers van het Nederlands elftal wonnen vrijdag glansrijk van Duitsland, maar zullen vanavond hun koppie er weer bij moeten hebben. De wedstrijd Estland - Nederland wordt gespeeld, en als je daar niet scherp bent kun je zomaar tegen puntverlies aan lopen. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor maandag 9 september.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Nieuw: Typisch Vinkeveen

NPO 2
NPO 2
19:20 uur

Een nieuwe serie van Typisch... gaat vanavond van start. Dit keer kijken we een aantal weken mee bij het dagelijkse leven in Vinkeveen, een turfdorp onder de rook van Amsterdam. Het dorp is bekend van de Vinkeveense plassen en André Hazes, maar het heeft natuurlijk meer te bieden. Door de schitterende water-omgeving barst het van de plezierjachten en vakantie-eilandjes, er staan kapitale villa's aan de waterkant maar er zijn ook eenvoudige arbeidershuisjes van voormalige turfstekers.


Docu: Vlaanderen volgens Bruegel

NPO 2
NPO 2
20:25 uur

Hier in Nederland staan we dit jaar stil bij het 350ste sterfjaar van Rembrandt van Rijn, maar ook in België wordt een grote kunstenaar herdacht: 450 jaar geleden stierf Pieter Bruegel. In de nieuwe documentaire Vlaanderen volgens Bruegel praat Lucas de Man de Nederlandse kijker bij over het leven, de carrière en de invloed van de kunstschilder. Bruegel stond vooral bekend om zijn minutieuze en wonderschone details, waardoor je uren naar zijn werk kunt kijken.


Nieuw: Secret Nazi Bases

Discovery
Discovery
20:30 uur

Naast het vieren van sterfdagen van beroemde kunstenaars, is het dit jaar ook 75 jaar geleden dat de bevrijding van ons land begon. De geallieerden stuitten tijdens hun zegetocht door Europa echter op talloze geheime nazibases. Het nieuwe programma Secret Nazi Bases, vanaf vanavond te zien op Discovery Channel, vertelt het verhaal van een aantal van die bases. In de eerste aflevering is dat het Britse eiland Guernsey, dat een grote symbolische waarde had voor de nazi's.


Live: Estland - Nederland (EK kwalificatie)

NPO 3
NPO 3
20:40 uur

Nederland doet weer helemaal mee in het mondiale voetbal, vooral vanwege de imposante successen in de Nations League, waarin Frankrijk, Duitsland en Engeland aan de zegekar werden gebonden. Afgelopen vrijdag won Oranje opnieuw van Duitsland na een indrukwekkende tweede helft. Het elftal hoopt de goede vorm vanavond voort te zetten in de wedstrijd tegen Estland, één van de zwakke broeders in de poule van Nederland.


Spoorloos: 40 jaar durende zoektocht ten einde

NPO 1
NPO 1
21:15 uur

Vanavond staat er weer een indrukwekkende aflevering van Spoorloos op het programma. Zo vertelt de in Zuid-Korea geboren Mara over het rode tasje dat haar vader haar meegaf: ze moest het tasje goed bewaren, want er stond een adres in. Daarnaast horen we het indrukwekkende verhaal van Rick, die al veertig jaar op zoek is naar zijn biologische vader. Een speciale Facebookpagina, een artikel in Het Parool en een eerst oproep in Spoorloos halen niks uit. Tot nu: een DNA-test zet hem op het goede spoor.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: Estland - Nederland (EK kwalificatie), start Typisch Vinkeveen en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen