Louis Theroux gaat weer op bezoek bij de Westboro Baptist Church

Louis Theroux gaat weer op bezoek bij de Westboro Baptist Church
Nieuwe documentaire dinsdag te zien op Canvas

Kijktip :

In 2007 ging de Britse documentairemaker Louis Theroux op bezoek bij de zeer controversiële Westboro Baptist Church voor zijn film The Most Hated Family in America. Nu komt Theroux met een vervolg: Surviving America's Most Hated Family. Hoe gaat het er nu aan toe in de kerk?

Boegbeeld overleden
De filmmaker heeft een goede reden voor een terugkeer: oprichter, boegbeeld en predikant Fred Phelps is namelijk overleden. Theroux is benieuwd wat voor effect zijn overlijden heeft gehad op de leden en ex-leden van de kerk. De Westboro Baptist Church bestaat namelijk voor een groot deel uit één familie, en Phelps was de patriarch van het geheel. Wat gebeurt er na diens dood?

Haatgroepering
De Westboro Baptist Church is één van de beruchtste haatgroeperingen in de Verenigde Staten. Ze zijn in opspraak geraakt door hun anti-homo-opvattingen en door het verstoren van de begrafenissen van in Irak gesneuvelde Amerikaanse militairen. Theroux ontdekt nu, na de dood van Phelps, dat de geliefde voorman een flinke schaduw over de volgers van de kerk heeft geworpen.

De documentaire Surviving America's Most Hated Family van Louis Theroux is op dinsdag 10 september om 21.20 uur te zien op Canvas.Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Louis Theroux gaat weer op bezoek bij de Westboro Baptist Church of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV