Meesterlijke sf-film The Fifth Element zaterdag te zien op Veronica

Meesterlijke sf-film The Fifth Element zaterdag te zien op Veronica
Extravagant in alle opzichten

Kijktip :

Op zaterdag 6 juni is de briljante sciencefiction-film The Fifth Element te zien op Veronica. De film is in alle opzichten over de top, maar het werkt wél. Dit komt mede dankzij de indrukwekkende cast die regisseur Luc Besson tot zijn beschikking had.

Het verhaal
De aarde wordt ernstig bedreigd door buitenaardse demonen, die voor het eerst in vijfduizend jaar weer tevoorschijn zijn gekomen. Door vijf elementen met elkaar te verenigen kunnen de demonen verslagen worden. Naast water, vuur, lucht en aarde is er namelijk nóg een element, in de vorm van de jonge, roodharige vrouw Leeloo (gespeeld door Milla Jovovich). Zij is belast met de zware taak de andere vier elementen bij elkaar te brengen. Ze wordt daarbij geholpen door taxichauffeur Korben Dallas (Bruce Willis).

Heerlijke cast
Luc Besson, bekend van geweldige films als The Big Blue (1988) en Léon: The Professional (1994), leverde met The Fifth Element een werk af dat het best kan worden omschreven als 'campy'. Het speelt zich af in het jaar 2263, waardoor de regisseur zich te buiten kon gaan aan bizarre kostuums en sets. Bovendien liet hij een aantal van zijn acteurs, onder wie Gary Oldman en Chris Tucker, lekker overdreven spelen. Bij de een lukt dat wat beter dan bij de ander, maar het levert wel een heerlijke film op.

The Fifth Element (1997) wordt beoordeeld met een 7,7 op IMDb en is op zaterdag 6 juni om 22.30 uur te zien op Veronica.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Meesterlijke sf-film The Fifth Element zaterdag te zien op Veronica of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV