Documentaire 9/11: Control the Skies op tv: hoe verliep het luchtverkeer op die dag?

Documentaire 9/11: Control the Skies op tv: hoe verliep het luchtverkeer op die dag?
Indrukwekkend kijkje achter de schermen

Kijktip :

Het is morgen (woensdag 11 september) precies achttien jaar geleden dat de aanslagen op de Verenigde Staten plaatsvonden. Na berichten over gekaapte vliegtuigen werd het hele luchtverkeer op zijn kop gegooid. Hoe ging dat precies in zijn werk?

De aanslagen
Op de vroege ochtend van 11 september 2001 vlogen twee vliegtuigen, ongeveer een kwartier na elkaar, in de twee torens van het World Trade Center in New York. Kort daarna bleek er ook een vliegtuig in het Pentagon te zijn gevlogen én er was nog een gekaapt vliegtuig, dat onderweg leek naar Washington. "America is under attack," werd door de hele wereld gehoord.

Uitwijken
Meteen na de berichten over gekaapte vliegtuigen werd het luchtverkeer omgegooid. Maar liefst 167 vliegtuigen wijken uit naar het kleine vliegveld in Gander, Newfoundland (Canada). Hoe heeft een klein team van luchtverkeersleiders ervoor gezorgd dat al deze vliegtuigen zonder ongelukken konden landen?

De documentaire 9/11: Control the Skies is op woensdag 11 september om 21.00 uur te zien op National Geographic.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Documentaire 9/11: Control the Skies op tv: hoe verliep het luchtverkeer op die dag? of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen