Docuserie M/V/X volgt het leven van vijf Vlaamse transgenders

Docuserie M/V/X volgt het leven van vijf Vlaamse transgenders
Vanaf woensdag op NPO 3

Kijktip :

Vanaf woensdag 11 september is de documentaireserie M/V/X te zien op NPO 3. Hierin worden de levens van vijf Vlaamse transgenders gevolgd. Hoe is het om tegenwoordig als transgender te leven in België?

Vragen
Mensen hebben nog altijd veel vragen over het leven als transgender, en ook transgenders zelf lopen tegen veel zaken aan. Hoe zal het voelen om jezelf eindelijk te tonen zoals je echt bent? Hoe moet je omgaan met de verwachtingen die jouw mannelijke of vrouwelijke lichaam oproept? En hoe zullen vrienden en familie reageren op jouw coming-out?

Fysiek
Veel mensen zijn nog van mening dat mensen worden geboren als man of vrouw. Toch is dat voor Ariane (20), Dylano (18), Paulien (44), Selina (21) en Senne (19) anders. Zij gaan een proces in waardoor ze uiteindelijk als transgender door het leven kunnen. Elke aflevering veranderen ze, maar de vele ziekenhuisbezoeken en hormoontherapieën zijn niet makkelijk.

De documentaireserie M/V/X is vanaf woensdag 11 september wekelijks rond 23.15 uur te zien op NPO 3. Je kunt vanaf dan elke aflevering van de docuserie M/V/X terugkijken bij Gids.tv.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Docuserie M/V/X volgt het leven van vijf Vlaamse transgenders of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV