Spannende thriller Patriots Day woensdag te zien op Veronica

Spannende thriller Patriots Day woensdag te zien op Veronica
Dramatisering van de bomaanslag in Boston

Kijktip :

Het is misschien een wat vreemde keus op 11 september: Veronica zendt de film over een andere grote aanslag in de Verenigde Staten uit. In Patriots Day staat namelijk de bomaanslag tijdens de marathon van Boston in 2013 centraal.

Het verhaal
Op 15 april 2013 pleegden twee Tsjetsjeense broers een aanslag tijdens de marathon van Boston. Ze lieten twee bommen afgaan, die uiteindelijk aan vijf mensen het leven kostte. In Patriots Day maken we kennis met politiecommissaris Ed Davis (gespeeld door John Goodman), die in de nasleep van de aanslag nauw samenwerkte met de FBI. Samen met agent Tommy Saunders (Mark Wahlberg) en FBI-functionaris Richard DesLauriers (Kevin Bacon) probeert hij een nieuwe aanslag te voorkomen.

Nagelbijten
Regisseur Peter Berg staat bekend om zijn testosteron-films, waarvan Lone Survivor en Deepwater Horizon goede voorbeelden zijn. Ook met Patriots Day begaf hij zich weer in dat straatje. De spanning is dan ook om te snijden, want we weten allemaal wat er gebeurt: een angstaanjagende bomaanslag. De prima cast, met naast Goodman, Wahlberg en Bacon ook J.K. Simmons en Michelle Monaghan, zorgt ervoor dat het verhaal veel indruk maakt.

De film Patriots Day (2016) wordt beoordeeld met een 7,4 op IMDb en is op woensdag 11 september om 20.30 uur te zien op Veronica.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Spannende thriller Patriots Day woensdag te zien op Veronica of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV