Recensie: Anna met Russische femme fatale Sasha Luss als huurmoordenaar

Recensie: Anna met Russische femme fatale Sasha Luss als huurmoordenaar
Actiethriller van regisseur Luc Besson

Film :

Vanaf morgen (donderdag 12 september) is de film Anna te zien in de Nederlandse bioscopen. Met een indrukwekkende cast, met onder anderen Sasha Luss, Luke Evans, Cillian Murphy en niemand minder dan Helen Mirren, zet de Franse regisseur Luc Besson (The Fifth Element) hoog in. Het is echter wel een actiethriller die wat uit de bocht vliegt. Lees hier de filmrecensie van Anna.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze filmrecensies.

Femme fatale en moordmachine
De Russische Anna is werkzaam als verkoopster op de markt, tot ze internationaal doorbreekt en het helemaal maakt als model. Achter haar mooie uiterlijk huist evenwel een duister geheim, want ze leidt een uiterst geheim dubbelleven als kille en keiharde huurmoordenaar. Meerdere organisaties én mannen hebben hun oog op haar laten vallen.

Luke Evans en Sasha Luss in de film Anna

Beoordeling van Gids.tv
De meningen zijn nu al verdeeld over deze nieuwe actiethriller met een sterke sterrencast. Anna bevat twee degelijke actiescènes met sterke vechtchoreografieën, die behoorlijk wat indruk maken. Het is heerlijk om Helen Mirren te zien als de meedogenloze Olga, die de opdrachten regelt voor de bloedmooie Anna. Ook zijn er leuke rollen voor topacteurs Luke Evans en Peaky Blinders-acteur Cillian Murphy. Minpunten zijn er ook: zo zijn er overdreven veel flashbacks, die de film een beetje tot een rommeltje maken. Kortom: regisseur Luc Besson kan beter, maar vermakelijk is het zeker. Vergelijkbaar met films als Red Sparrow en het sterke Atomic Blonde.

Cast
Naast Sasha Luss (Valerian and the City of a Thousand Planets) en Luke Evans (Beauty and the Beast) zijn ook Helen Mirren (Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw) en Cillian Murphy (Peaky Blinders) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Luc Besson (The Fifth Element).

Anna is vanaf 12 september 2019 te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: Actie, Thriller. Tijdsduur: 119 minuten. IMDb-score 6,6.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV