Vanavond op tv: documentaires over 9/11, docu Pisnicht The Movie en meer

Vanavond op tv: documentaires over 9/11, docu Pisnicht The Movie en meer
De tv-tips van Gids.tv voor woensdag 11 september

Kijktip :

Het is vandaag 11 september, wat bekent dat er weer wordt stilgestaan bij de aanslagen op de Verenigde Staten, precies achttien jaar geleden. Verder is onder meer de spraakmakende documentaire Pisnicht The Movie te zien. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor woensdag 11 september.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Nieuw: 9-1-1

FOX
FOX
20:35 uur

Misschien een wat vreemde titel voor een serie die op 11 september in première gaat, maar 911 is natuurlijk ook het alarmnummer voor noodgevallen in de VS. Het oproepcentrum van het alarnummer is precies waar de serie 9-1-1 zich afspeelt. Daar maken we kennis met een aantal medewerkers, die naast de stress die hun baan geeft ook het hoofd moeten bieden aan privéproblemen.


Docu: 9/11: Control the Skies

National Geographic
National Geographic
21:00 uur

11 september 2001 was een angstaanjagende en stressvolle dag voor alle Amerikanen, waar het luchtverkeer een belangrijke rol in speelde. Vier vliegtuigen werden gekaapt, waardoor het hele vliegplan op zijn kop moest. Er zouden op die dag maar liefst 167 vliegtuigen uitwijken naar het kleine vliegveld van Gander, in de Canadase provincie Newfoundland. Hoe hebben ze dat voor elkaar gekregen? Dat zie je in de documentaire 9/11: Control the Skies.


De Kennis van Nu: gen-techmuggen

NPO 2
NPO 2
21:15 uur

Het nieuwe seizoen van De kennis van nu gaat vanavond van start. In de eerste aflevering reist Diederik Jekel af naar Burkina Faso, waar geëxperimenteerd wordt met genetisch gemodificeerde muggen. Deze moeten een einde maken aan de dodelijke ziekte malaria. Dit doen wetenschappers door de muggen zo te modificeren dat er alleen nog mannelijke nakomelingen zijn, die niet kunnen prikken. Uiteindelijk zal de mug op deze manier uitsterven.


Docu: Pisnicht The Movie

NPO 3
NPO 3
21:20 uur

Vanavond is op NPO 3 de documentaire Pisnicht The Movie opnieuw te zien. Hierin onderzoekt Nicolaas Veul hoe het gesteld is met de tolerantie in Nederland op het gebied van homoseksualiteit. Veel homoseksuelen krijgen namelijk nog te maken met (verbale) mishandeling, hoewel veel mensen het slechts zien als een grapje.


Docu: De schaduw van de ramp: 15 jaar na 9/11

NPO 2
NPO 2
22:55 uur

In 2016 was de documentaire De schaduw van de ramp: 15 jaar na 9/11 voor het eerst te zien op televisie. Vandaag wordt de docu herhaald. Nederlandse ooggetuigen vertellen vijftien jaar na de aanslagen over hun ervaringen op die fatale dag. Vijf Nederlandse New Yorkers bewandelen de route die ze op 11 september 2001 aflegden opnieuw. De film toont ook de veranderingen die de aanslagen teweegbrachten in de Amerikaanse samenleving.


Nieuw: M/V/X

NPO 3
NPO 3
23:05 uur

Hoe is het leven van een transgender in België? De documentairereeks M/V/X zoekt het antwoord op die vraag bij vijf Vlaamse transgenders, die vertellen over hun leven, de worsteling en de vragen waar ze tegenaan lopen. Hoe is het bijvoorbeeld om je verloren te voelen in je eigen lichaam en de verwachtingen die dat lichaam oproept? En wat betekent jouw coming-out voor vrienden en familie?


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: documentaires over 9/11, docu Pisnicht The Movie en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV