Nieuw seizoen Achter de dijken van Leo Blokhuis begint donderdag

Nieuw seizoen Achter de dijken van Leo Blokhuis begint donderdag
Het Nederlandse volk vecht voor vrijheid

Kijktip :

In het tweede seizoen van de geschiedenisserie Achter de dijken onderzoekt Leo Blokhuis, vooral bekend als 'popprofessor' bij Top 2000 a Gogo, hoe het Nederlandse volk heeft gevochten voor haar vrijheid. Elke eeuw kent haar eigen mythes en vrijheidsstrijders.

Tweede Wereldoorlog
In de eerste aflevering van het tweede seizoen ligt de focus op de bevrijding van de Duitse bezetter. Vandaag (11 september) is het precies 75 jaar geleden dat het eerste Nederlandse huis werd bevrijd, een pittoreske boerenhoeve in het Limburgse Eijsden. Die locatie is het startpunt van de reis van Blokhuis, die in het spoor van de bevrijders door Nederland reist, tot aan het laatste stukje bezet gebied: Schiermonnikoog.

Beschadigd
Onderweg hoort Blokhuis de indrukwekkende verhalen van Britse veteranen, die op een begraafplaats een eerbetoon brengen aan hun gesneuvelde vrienden. Ook gaat hij naar Zeeland, de provincie die gedurende de bevrijding het meest beschadigd werd: zelfs de geallieerden bombardeerden de Zeeuwse dijken, met als doel de sterke Duitse verdediging in het hart te treffen. Precies acht maanden na de bevrijding van Eijsden wordt op 11 juni 1945 ook Schiermonnikoog verlost.

Het nieuwe seizoen van Achter de dijken is vanaf donderdag 12 september wekelijks om 20.25 uur te zien op NPO 2. Je kunt elke aflevering van Achter de dijken terugkijken bij Gids.tv.

Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Nieuw seizoen Achter de dijken van Leo Blokhuis begint donderdag of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen