Derde aflevering Nederland tussen de oorlogen: strijd voor de gezonde mens

Derde aflevering Nederland tussen de oorlogen: strijd voor de gezonde mens
Behoorlijke vooruitgang op het gebied van huisvesting

Kijktip :

Morgen (vrijdag 13 september) wordt de derde aflevering van Een bezeten wereld. Nederland tussen de oorlogen uitgezonden op NPO 2. In deze aflevering staat de vooruitgang op het gebied van huisvesting centraal, die moet leiden tot 'de gezonde mens'.

Krotwoningen
Aan het begin van de twintigste eeuw stond het leven van de Nederlandse arbeiders er niet best voor. Vooral in de grote steden is het behelpen. De arbeiders leven daar in erbarmerlijke omstandigheden, aan stinkende grachten en in kleine krotwoningen. De Nederlandse overheid vindt dat het zo niet langer kan en besluit dat daar iets aan gedaan moet worden.

Tuindorpen
Het idee voor 'tuindorpen' ontstaat. Een goed voorbeeld is Vreewijk in Rotterdam, waar fatsoenlijke huizen met dubbele tuinen uit de grond worden gestampt. Het draait allemaal om het ideaalbeeld van 'de gezonde mens', dat hier langzaam vorm krijgt. Wie niet aan dit beeld voldoet, komt in aanmerking voor heropvoeding.

De derde aflevering van Een bezeten wereld. Nederland tussen de oorlogen is op vrijdag 13 september om 21.05 uur te zien op NPO 2. Je kunt elke aflevering van Een bezeten wereld. Nederland tussen de oorlogen terugkijken bij Gids.tv.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Derde aflevering Nederland tussen de oorlogen: strijd voor de gezonde mens of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen